Dalan’a kaç diyen Eski MİT’çiye yargılama izni

Olaylar
Fatih Ulaş’ın haberi Başbakan Tayyip Erdoğan, Ergenekon davasında Bedrettin Dalan’a "Seni de alacaklar, kaç" dediği iddia edilen eski MİT yöneticisi Özel Yılmaz’ın yargılan...
EMOJİLE

Fatih Ulaş’ın haberi

Başbakan Tayyip Erdoğan, Ergenekon davasında Bedrettin Dalan’a "Seni de alacaklar, kaç" dediği iddia edilen eski MİT yöneticisi Özel Yılmaz’ın yargılanmasına izin verdi. 22 Mart 2012 tarihinde Yılmaz hakkındaki yargılama durdurulmuş, dosyası Başbakanlığa gönderilmişti. Başbakanlıktan beklenen izin yaklaşık 14 ay sonra geldi. Başbakanlığın 6 Mayıs 2013 tarihli yazısı önceki gün Silivri’deki İstanbul 13’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’ne ulaştı. Yazı ile Yılmaz’ın Ergenekon davasında yargılanabileceği belirtildi.

DALAN’I UYARDI İDDİASI
Yılmaz’ın 2008 yılında MİT İstanbul Bölge Başkan Yardımcılığı görevindeyken Yeditepe Üniversitesi kurucusu Bedrettin Dalan’a Ergenekon operasyonu öncesinde bilgi verip "Seni de alacaklar, kaç" dediği, Dalan’ın da bu bilgi üzerine yurtdışına kaçtığı iddia ediliyor. 2009’da İzmir Bölge Başkanlığı’na atanan, 2013’te ise emekli edilen Yılmaz "Silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan 7.5 – 15 yıl arasında hapis cezası istemiyle yargılanıyordu. 14 Temmuz 2010 tarihinde savunmasını yapan Yılmaz’ın adı, Hrant Dink cinayetinde de geçmişti.

DİNK’İ TEHDİT ETTİ
2004’te Hrant Dink’i İstanbul Valiliği’ne çağırarak tehdit eden üst düzey MİT görevlileri arasında Handan Selçuk’un yanı sıra Yılmaz’ın da bulunduğu öne sürülmüş, Yılmaz ve Selçuk hakkında yargılama yapılabilmesi için Başbakanlık’tan izin alınmış ancak soruşturmaya bakan savcı zaman aşımı nedeniyle haklarında takipsizlik kararı vermişti. Hakkındaki iddiaları reddeden Yılmaz, "Devletim adına üzülüyorum" ifadesini kullanmıştı.

Sabah