Oyun kurucular, tuzak kurucular kazanamayacak

Olaylar
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Mersin’de 17. Akdeniz Oyunları’nın yapılacağı tesislerin açılış töreninde yaptığı konuşmada, oyun kurucuların, tuzak kurucuların kazanamayacağını söyledi. Er...
EMOJİLE

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Mersin’de 17. Akdeniz Oyunları’nın yapılacağı tesislerin açılış töreninde yaptığı konuşmada, oyun kurucuların, tuzak kurucuların kazanamayacağını söyledi.

Erdoğan’ın konuşmasbının satır başları şöyle: 

“Mersin’de açılışlar için buradayım. Sonbahar’da yeniden Mersin’de olacağım. Mersin’e bu yakışırdı. 17. Akdeniz Oyunları Yunanistan’da yapılacaktı. Komşumuzun içinde bulunduğu durumdan dolayı bize teklif ettiler. Biz de araştırdık ve tamam dedik. 18 ayda bu tesisleri tamamladık.

Bu tesislerin yapımı ve yenilenmesi için 500 milyon liralık yatırım yaptık. 300 milyon liralık bir bütçeyi de cari harcamalar için yaptık. 20 Haziran’da 7 bin oyuncu buraları bayram yerine çevirecek. 

Mersin’de Türkiye’nin en büyük spor oyunlarını gerçekleştireceğiz. 25 bin kişilik stadyumu yaptık.

Mersin stadının yıkılamayacağını söylüyorlar. Size şunu söylüyorum. Birilerinin kayığına binmeyin. Biz Mersin’e 25 bin kişilik stad yaptık. 

Biz şu oyunlar için bütün bunları yaptık. Orayı engellemek isteyenler, siz Mersin’e ne yaptınız. Burası park olsun diyorlar. Sen git onu belediye başkanına söyle parkı o yapsın. 

Bu stad 6 ayda yapıldı. Açılış törenine yetişiyor. Açılış törenini de bu stadda yapacağız. Gümbür gümbür bir açılış yapacağız.

Mersin Akdeniz Oyunlarıyla adını literatüre yazdıracak. Açılışını yaptığımız bu Servet Tazegül kapalı stadı. Servet, bize Londra Olimpiyatlarında bize altın madalya kazandıran sporcumuz. 90 milyon TL’ye yapıldı.

4500 kişilik kız yurtları olacak, 1000 kişilik jimnastik salonu, 1000 kişilik olimpik tesisi ve ötekilerini hizmete alıyoruz.

Gençlik ve Spor Bakanıma, Ekonomi Bakanıma, yüklenici firmalara ve emeği geçen bütün çalışanlara teşekkür ediyorum.

Mersin bir üniversite ve gençlik kenti olacak. Son derece anlamlı yatırımlar kazandırdık. Mersin’i dünya sporunun en üstlerine taşıyoruz.

Biz 2001 yılında partimizi kurarken, insanımızı, gençlerimizi ve kadınlarımızı politikalarımızın odak noktasına yerleştirdik.

Türkiye genelinde 95 yeni üniversite açarak toplam sayıyı 170’e çıkardık. 45 lira olan burs miktarını 250 TL’ye çıkardık. Harçları kaldırdık. Her zaman gençlerin yanında olduk, gençlerle yürüdük.

Seçilme yaşı 30 idi, bunu 25’e indiren de biziz. 

BAŞÖRTÜSÜ MAĞDURLARI İÇİN NE YAPTINIZ SİZ?

Siz bunları neler için yapıyorsunuz. Siz kendiniz için özgürlük istiyorsanız, başkalarının özgürlük alanına tecavüz etmeyin. 

Siz bu ülkede başıörtülü oldukları için üniversiteye giremeyenler için ne yaptınız bu ülkede. Bunlar için parmağını kıpırdatmayanlar şu anda ne diye meydanlarda dolaşıyor. 

AK Parti başörtüsü ile ilgili bir laf etti diye kapatılmak istendi. Biz seçmenimizi sokağa dökmedik. Ana muhalefet, sandıkta alamadığını sokakta arıyor.

Mersinli kardeşlerime diyorum ki 7 ay sonra bunlara siz dersi sandıkta vermelisiniz. Ev ev, kapı kapı dolaşacağız. Hep birlikte dayanışma içinde bunu çözeceğiz.

Kendi başbakanına ağza alınmayacak küfürler eden bir gençlik, benim gençliğim olamaz. Mağazaları basanlar, benim gençliğim olamaz.

Aklı selim sahibi olan gençlerimize sesleniyorum. Bu oyunu bozun.

Siz gerçek manada çevreci iseniz burada çevreci bir başbakan var. Siz gerçek manada çevreci iseniz, kilit taşlarını söküp işyerlerini yakıp yıkanlarla birlikte olmamalısınız.

Elini başının arasına al ve düşün. 2.8 milyar ağaç dikan bir iktidara karşı benim verdiğim çevrecilik olabilir mi. 

İstanbul biz geldiğimizde çöl idi. Orta refüjleri, altında piknik yapılan ağaçları biz diktik.

Soruyorum kardeşlerime: Su çevre midir? İstanbul’a 180 Km. uzaklıktan dağları delerek su getiren bizdik. 2.5 milyar dolar borçla devraldık. 1.2 milyarlık borçla devrettik.

İstanbul çöp dağları ile dolu idi. Biz temizledik. Haliç, kokudan geçilmiyordu. 2 milyar metreküpten daha fazla çamur çıkarıp Vialand’ın yapılmasını sağladık. 

Bunların hepsi çevre yatırımı idi. İStanbul maske ile dolaşılır olmuştu. Hava kirliliğini kim giderdi? Bu kardeşiniz giderdi.

Şimdi Gezi Parkında 12-13 ağaç yer değiştirecek diye ortalığı ayağa kaldırıyorsanız gelin çevreci iseniz gelin, bu Başbakan çevrecilerin, demokrasi peşinde koşanların emrindedir.

Üç dönem arka arkaya milletvekilliği yapanların önünü açan lider kim Tayyip Erdoğan. Bizden öncekiler koltuklara yapıştılar bırakmadılar.

Hiç kimseye buralarda ölünceye kadar oturmaması için yaptık. 

Gençliğe güvendiğimiz için seçilme yaşını 25’e indirdik. 18’e indirmek için de çalışma yapıyoruz. Bunların dünyadan haberi yok. Zor olan seçmektir, seçilmek değil. 

Bu memlekete Taksim meydanına dört ayaklı koysam seçtiririm diyen siyasiler geldi. 

Biz gençliğe sırtımıza dönmeyiz. Bunlar gençlik örgütlerinden gelmedi. Kılıçdaroğlu gençlik örgütünden gelmedi. Ne anlar gençlik örgütünden. 

Gençliğe asla kulaklarımızı tıkamadık, tıkamayız. 1980 öncesinde gençler birbirlerine silah doğrulttu. Bunların acı bir tuzak olduğu sonradan ortaya çıktı. Ardından terör ortaay çıktı, yine gençler öldü.

Halkımız çözüm sürecine sahip çıktı

SÜHEYL BATUM’A CEVAP

Bakın bir tane prof. benim polisime hakaret ediyor. Bu polis Türk milletinin polisidir, benim polisimdir. Bu polise hakaret etmeye hakkın yok. Siyaseti öğren öyle yola çık. Akademisyensin terbiyeni takın. Bunlarda sorumluluk bilinci de yok.

Başkomiserimizi şehit edenlerin hesabını soracağız.

Oyun kurucular, tuzak kurucular bu ülkede kazanamayacak.