“Şamarı bir başkası değil biz yiyoruz”

Olaylar
Fethullah Gülen’in sohbetlerinin yayınlandığı Herkul.org internet sitesinin editörü Osman Şimşek, “Bam teli-özel” başlığıyla, Gülen’in bu akşam birkaç saat içinde yayınlanacak ...
EMOJİLE

Fethullah Gülen’in sohbetlerinin yayınlandığı Herkul.org internet sitesinin editörü Osman Şimşek, “Bam teli-özel” başlığıyla, Gülen’in bu akşam birkaç saat içinde yayınlanacak sohbetinden bazı bölümleri paragraflar halinde yayınladı.

Başbakan Erdoğan’ın dershaneler konusunda Rusya gezisi dönüşü yaptığı “Bize şamar atmak istiyorlar” sözleri tartışma konusu olmuştu. Başbakan’ın bu çıkışına Fethullah Gülen, bugünkü sohbetinde Erdoğan’a hiç atıf yapmadan “Şamar” meselesinden bahsetti.

İşte Fethullah Gülen Hocaefendi’nin konuşmasından açıklanan o bölümler:

“DOĞRUDA ISRAR ETMEMEK, BATILA MEYLETMEK DEMEKTİR”

“Doğru ve makul olanda ısrar etmek lazım. Doğruda ısrar etmemek, batıla meyletmek demektir. “Yıkalım bu okulları, batıl bu”, “açılımı durduralım, batıl bu..” Allah hesabını sorar. Sana ait bir şey değil ki, emanet bu! Buna karşı alakasız kalamazsınız;bu, Hakka karşı alakasız kalma demektir; müdafaa edeceksiniz bunu, üslubunuzdan taviz vermeden mutlaka müdafaa edeceksiniz..”

ERDOĞAN’DAN SON DERSHANE AÇIKLAMASI

Erdoğan’ın cemaat planının ayrıntıları

“ALLAHIM SAV ONLARIN BAŞINDAN O BELAYI”

Fethullah Gülen Dershanlerin ve okulların ticari amaçlı olmadığın vurgularken “Gerisini getirmeye cesaret edemiyorum çünkü nasıl olsa Allah’a havale edilmiş; şimdiye kadar haksız ilişenler bulmuşlardı cezalarını. Ben “Allahım, sav onların başından o belayı!” diye dua ediyorum.” dedi. Bu sözleriyle 28 Şubat döneminde yapılan baskılara dikkat çeken Gülen hükumete uyarıda bulundu.

“BİZE TOKAT ÜSTÜNE TOKAT İNDİRDİ”

“Gayr-ı meşru bir muhabettin neticesi, merhametsiz azap çekmektir” diyor Hazreti Pir. Birinin o ölçüde sevgiye,takdire tayine desteklenmeye hakkı yoksa şayet siz o mevzuda aşırı gittiğinizden dolayı Allahi “onların hakkı o kadar değildi” diye sizi tokatlayabilir. Ben yediğim tokatları bundanbiliyorum. Şimdiye kadar hiç kimseye yapmadığımız şeyleri yaptık; “Gayr-ı meşru bir muhabbetin neticesi merhametsiz azap çekmektir”, Allah tarafından tokat yiyorum allah affetsin zira, Kamet-i kıymetinin üstünde o ölçüde liyakati olmayan insanlara değer atfetme mevzuu, hakikati alt üst etme demektir. Kader,”Öyle değil bu mesele; alın siz ağzınızdan payını!” dedi ve bize tokat üstüne tokat indirdi.

“ŞAMARI BAŞKASI DEĞİL BİZ YİYORUZ”

Şamarı başkası değil, biz yiyoruz. Doğru İstikametinde sabit-kadem olmalı; dimdik durmalı, taviz vermemeli, evet dememeli, tabasbusta bulunmamalı, yaltaklık yapmamalı!.. Yanlışlarımız varsa, birbirimizle konuşurken onları düzeltelim ama doğru bildiğimiz şeylerden de taviz vermeyelim. O, hakka karşı, Allah’a karşı Peygamber’e karşı dünyanın hatırınai, dünyevi geleceğin hatırına saygısızlık olur.

“AYNI İLE MUKABELE ETMEMEK LAZIM”

Başkalarının saldırılarına karşı aynıyla mukabelede bulunmamak lazım. Siyon diyebilirler, misyon diyebilirler, çiyon diyebilirler hıyon diyebilirler. Aynıyla mukabele etmemek lazım. Mü’mine yakışan şey odur. Öbürüne gelince, onu diyenlerin de mü’min olduklarına ihtimal vermeseydim, ona “densizlik diyecektim. Fakat mü’min olduklarına ihtimal verdiğim için “densiz” demeyi bile nezaketsizlik sayıyorum.

Hakkın müdafaası çizgisinden ayrılmamak lazım. Hakkın müdafaası çizgisi… Hata Yapıyorsak Allah bizi affetsin; doğru yapıyorsak, ondan dönmek en büyük hatadır. Fakat üslupta kusur etmemek lazım.

Rota Haber