Su tasarrufu için animasyonlar hazırlandı

Olaylar
İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSKİ),  suyun tasarruflu kullanılması için nelere dikkat edilmesi gerektiğini animasyon filmleriyle anlattı.  Başta çocuklar olmak üzere herkesin kolay a...
EMOJİLE

İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSKİ),  suyun tasarruflu kullanılması için nelere dikkat edilmesi gerektiğini animasyon filmleriyle anlattı.  Başta çocuklar olmak üzere herkesin kolay anlayacağı şekilde hazırlanan animasyon filmleri, sosyal paylaşım siteleri ve kurumun resmi internet sitesinde birleştirilerek yayımlandı. Toplam 2 dakika süren animasyon filmde, “çamaşır, bulaşık, halı ve araba yıkama”, “bahçe sulama”, “ev tipi arıtıcı kullanma”, “tuvalette su kullanımı” ve “diş fırçalama” sırasında su tasarrufunun nasıl yapılacağı anlatılıyor.

BARAJLARIN DOLULUK ORANI

İSKİ ve DSİ verilerine göre  İstanbul’daki barajlardan Ömerli % 34,31, Pabuçdere % 4,35, Sazlıdere % 18,44, Büyükçekmece % 30,61, Alibey % 28,67, Terkos % 55,69, Kazandere %19,8, Elmalı % 17,38, Darlık % 29,52 ve Istrancalar % 35,46 dolulukta. İl genelindeki ortalama doluluk ise yüzde 32,75 ölçüldü.