Fransız güçleri ve Seleka grubu arasında çatışma:

Olaylar
Orta Afrika Cumhuriyeti’nin Batangafo kentinde Fransız güçleri ve Müslümanların oluşturduğu Seleka grubu arasında çıKAN çatışmalarda 37 kişinin öldüğü bildirildi. Seleka’nın askeri kanadın...
EMOJİLE

Orta Afrika Cumhuriyeti’nin Batangafo kentinde Fransız güçleri ve Müslümanların oluşturduğu Seleka grubu arasında çıKAN çatışmalarda 37 kişinin öldüğü bildirildi.

Seleka’nın askeri kanadının sözcüsü İbrahim Ahmet Nadjab, kuzeydeki Batangafo kentinde önceki gün çıkan çatışmalarda ölenlerin sayısının 37 olduğunu açıkladı. Nadjab, bunların 29’unun sivil, 8’inin Seleka üyesi olduğunu belirtti.

Yaralanan 14 kişiden 9’unun sivil olduğu belirtilirken Fransız yetkililer kayıp vermediklerini söyledi.

Yerel basına açıklamada bulunan Fransız askerler, Seleka örgütüne bağlı 100 kişilik bir grubun saldırısı üzerine hava harekatı yapmak zorunda kaldıklarını ifade etti. Seleka yetkilileri ise askerlere ateş açmadıklarını, uluslararası güçlerle sorunlarının bulunmadığını belirterek suçlamaları reddetti. 

Batangafo, geçen hafta da Seleka ve Anti-balaka grupları arasındaki çatışmalara sahne olmuştu. Brazzaville’de 23 Temmuz’da taraflar arasında imzalanan ateşkes anlaşmasından sonra çıkan çatışmalarda 25 kişi ölmüş, çok sayıda kişi yaralanmıştı.