Webber’den Ayrımcılık İddiası

Motor Sporları
Red Bull, bu sezon sık sık pilotlarına eşit muamele etmediği iddiası ile karşı karşıya kaldı. Son haftalarda durulan tartışma, takımın Avustralyalı pilotu Mark Webber’in açıklamasıyla alevlendi....
EMOJİLE

Red Bull, bu sezon sık sık pilotlarına eşit muamele etmediği iddiası ile karşı karşıya kaldı. Son haftalarda durulan tartışma, takımın Avustralyalı pilotu Mark Webber’in açıklamasıyla alevlendi. Webber, takımının duygusal açıdan kendisini desteklemediğini, yönetimin takım arkadaşı Sebastian Vettel’i tercih ettiğini öne sürdü.

34 yaşındaki pilot, “Gençler, piyasaya çıktığında böyle olması doğal. Bu yıl harika bir otomobille harika bir iş çıkarmak için harika bir fırsat yakaladım ve bunu yaptım. Benim de hayatta favorilerim vardır. İnsan doğası böyledir” diye konuştu.

Webber, bu hafta sonu Vettel’in kendisini desteklemesini bekleyip beklemediğini sorusuna ise “Şimdiye kadar böyle bir şey olmadığına göre, bundan sorna da olmayacaktır” yanıtını verdi.

Formula 1 Şampiyonası’nın sondan ikinci yarışı, bu Pazar Brezilya’da koşulacak. Ferrari’den Fernando Alonso, yarışa şampiyona lideri unvanıyla başlayacak. 231 puanlı Alonso’nun en yakın takipçisi, 11 puan gerisindeki Webber. Vettel ise takım arkadaşı Webber’i 14 puan fark ile 4. sıradan izliyor.