Başçı: “TL yeniden değer kazanabilir”

Finans
Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı, Gaziantep’te katıldığı para politikaları konulu konferansta konuştu. Başçı, “Portföy girişlerinin başlaması halinde TL’de kimsenin tahmin etmediği...
EMOJİLE

Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı, Gaziantep’te katıldığı para politikaları konulu konferansta konuştu.

Başçı, “Portföy girişlerinin başlaması halinde TL’de kimsenin tahmin etmediği bir değer kazancının başlama ihtimali var” dedi. “Sermaye akımlarında en ufak bir yön değişikliği liraya tekrar değer kazandırabilir” diyen Başçı, “TL’nin değer kaybetme ihtimali daha zayıf. Dövizin artması, doların, Euro’nu daha da yükselme ihtimali düşük” şeklinde konuştu.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Erdem Başçı, yurt içi nihai talebin ve ihracatın ılımlı büyüme eğilimlerini korumakta olduğunu belirterek, “Altın ticareti hariç tutulduğunda cari işlemler açığındaki kademeli iyileşme eğiliminin 2014 yılında da süreceği tahmin edilmektedir” dedi.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı, “Hanehalkının aşırı borçlanmasıyla ilgili tedbirler cari işlemler açığındaki iyileşmeyi destekleyecektir” dedi.

Ajanslar