Rusya’da 4 Türk bankasına baskın

Finans
24 Kasım’da Türk hava sahasını ihlâl eden Rus uçağının düşürülmesinin ardından Rusya’nın Türkiye kaynaklı şirketlere ekonomik baskısı bankacılık sektörüne de sıçradı. Rusya Federal Güvenli...
EMOJİLE

24 Kasım’da Türk hava sahasını ihlâl eden Rus uçağının düşürülmesinin ardından Rusya’nın Türkiye kaynaklı şirketlere ekonomik baskısı bankacılık sektörüne de sıçradı. Rusya Federal Güvenlik Birimi (FSB) Perşembe günü, 4 Türk bankasına, buralarda kara para aklandığı iddiasını araştırma gerekçesiyle baskın düzenledi.

FSB uzmanlarının yaptığı baskın ve araştırmada yasa dışı bir para hareketi bulamadı. FSB, aynı iddiayla bazı Rus bankalarında da benzer baskınlar düzenlediğini iddia ediyor.

Rus LifeNews haber kanalının iddiasına göre, baskın düzenlenen bankalardan biri olan Garanti bankasında bazı Türk vatandaşları hesaplarında bulunan paraları birkaç banka üzerinden Rusya dışına aktardı.

FSB, 4 Türk bankası, 20 Rus bankası ve 1 Türk işadamının “yasa dışı banka işlemleri yaptığı, döviz ve ruble fonlarının geri dönüşümünde görevi aksattığı, kara para akladığı ve suç organizasyonu oluşturduğu” iddiasını soruşturduğunu açıkladı.

Rusya’da aralarında Ziraat Bankası, Garanti Bankası ve Yapı Kredi’nin de olduğu birkaç Türk bankası faaliyet gösteriyor.

Kaynak: DHA, CHA