Metrekare hesaplama nasıl yapılır?

Finans
Emlak konut haberleri, artık modernleşen dünyada internet üzerinden kolaylıkla okunabilir hale gelmiş durumdadır. Emlak konut sektörü oldukça büyük bir sektör olmakla birlikte her an sıcak bir gelişme...
EMOJİLE

Emlak konut haberleri, artık modernleşen dünyada internet üzerinden kolaylıkla okunabilir hale gelmiş durumdadır. Emlak konut sektörü oldukça büyük bir sektör olmakla birlikte her an sıcak bir gelişme de sektör içerisinde ortaya çıkabilmektedir. Emlak konut projeleri hakkında detaylar, fiyatlar ve gündeme ait sıcak diğer konulara haberler sayesinde ulaşılabiliyor. Farklı firmaların tasarladıkları veya hayata geçirme aşamasında oldukları projelerin yer aldığı haberler sayesinde emlak konut sektöründen her zaman kolaylıkla haber sahibi olunabiliyor. Sektör içerisinde bulunanları özellikle ilgilendiren haberler ile tüm detaylara tek tıkla ulaşılabiliyor. Yeni gelişmeleri yakından takip etmek isteyenler internete ulaşabildikleri her yerden kolaylıkla haberleri okuyabiliyorlar.

Metreküp Hesaplama

Metreküp, m3 ile ifade edilen bir hacim birimidir. Bir kenarının uzunluğu 1 metre olan küpün hacmi anlamına gelir.

Metrekare hesaplama yapmak oldukça basittir. Metreküp hesaplamada; uzunluk, genişlik ve yükseklik metre cinsinden çarpılır.

Örnek vermek gerekirse;

Uzunluk 70 cm

Genişliğimiz 50 cm

Yüksekliğimiz 40 cm

Bu değerlere göre; 70x50x40 = 140 m3 hesaplanmaktadır.

Bir yere ait metreküp hesaplaması bu şekilde yapılırken bir eve ait metreküp hesabı da gerekli olan durumlarda yapılmaktadır. Eve ait metreküp hesabı yapabilmek son derece kolay işlemler bütününden oluşmaktadır. Metrekare (m2) değerinin tavan yüksekliğiyle çarpılması eve ait metreküp (m3) değerini sağlamaktadır.

Örnek vermek gerekirse;

Ev 150 metrekare ve tavan yüksekliği 2 metre.

Bu değerlere göre; 150×2 = 300 metreküp bulunabilir.

Metreküp değeri tavanın alçak mı yüksek mi olduğunun belirlenmesinde önemli bir rol oynamaktadır. Gayrimenkul alış ve satışında bu değerlere göre tavanların yüksekliği belirlenmekle birlikte, değer değişkenleri konutun görünüşünü etkilemektedir. Yüksek tavanların son dönemlerde popülerlikleri artarak devam etmektedir. Metreküp hesabıyla bulunan tavan değerlerinin görünüş haricinde konutta ayırt edici özellikleri bulunmaktadır. Metreküp değeri yüksek konutlarda tavan daha yüksek olduğundan dolayı, konutun içerisi daha geniş ve ferah bir atmosfere sahip olur. Estetik açıdan göze hoş gelen bir yapıya sahiptir. Manzarayı görüş değeri de aynı zamanda artıyor.

Aynı metrekareye sahip iki ev düşünülürse, bu evlerden metreküp değeri daha yüksek olan daha fazla rağbet görmektedir.

Daha fazla emlakta haber için sitemizi ziyaret etmeyi unutmayın