En Hesaplı Sivas Trabzon Biletleri Burada!

Finans
Sivas Gezilecek Yerler Sızır Şelalesi Sızır Şelalesi Sivas’ın Gemerek ilçesi sınırları içerisinde yer almaktadır. Yılın her mevsimi coşkun bir şekilde akan şelalesi ve bol yeşilliği sahip mesire...
EMOJİLE

Sivas Gezilecek Yerler

Sızır Şelalesi Sızır Şelalesi

Sivas’ın Gemerek ilçesi sınırları içerisinde yer almaktadır. Yılın her mevsimi coşkun bir şekilde akan şelalesi ve bol yeşilliği sahip mesire alanı, yöre halkının başlıca dinlenme alanı olma özelliğine sahibi olup tam anlamı ile bir doğa harikası olma özelliğine sahiptir. 

Biletal sitesi üzerinden en ucuz fiyatlarla uçak bileti ve otobüs bileti alımı gerçekleştirebilirsiniz.

Divriği Ulu Camii

Sivas’a Divriği ilçesi sınırları içerisinde yer alan Divriği Ulu Camii, sahip olduğu benzersiz yapısı sayesinde dünya sanat tarihi alanında önemli bir yere sahiptir.

Kangal Balıklı Kaplıcaları

Sahip olduğu şifalı şu vr balıkları ile oldukça ünlü bir kaplıca merkezi olma özelliğine sahiptir. Kaplıcanın, sedef hastalığı ve birtakım romatizmal hastalıklara iyi geldiği düşünülmektedir. Tedavi edici özelliğe sahip olan suyunun yanı sıra içerisindeki balıklar da deri hastalıklarını tedavi edici bir özelliğe sahiptir.

Trabzon Gezilecek Yerler

Sümela Manastırı Trabzon

ili Karadeniz bölgesinin doğusunda yer almaktadır. Türkiye‘nin en kalabalık yirmi dokuzuncu şehri olup, karadenize kıyısı bulunmaktadır. Trabzon Karadeniz sahili ve Zigana dağlarının arasındadır. Yüzölçümü açısından küçük yer kaplamaktadır. Kilisen ilk kuruluşu ile manastır haline dönüşümü arasında 1000 yıllık bu dönem hakkında hiçbir şey bilinmemektedir. Ayrıca Trabzon’un maşatlık yerinde buna benzer bir mağara kilisesi bulunmaktadır. Trabzon, Samsun’dan sonra ikinci büyük ilimdir. Trabzon’un gezilecek yerleri bulunmaktadır. Trabzon şehzadeler şehri olarak bilinir. Manastırlarından kalelerine, göllerinden müzesine, yaylalarından tepelerin gezilecek birçok yeri bulunur. Bunların en önemlileri ise Sümela manastırıdır. Manastırın tam olarak yapım tarihi belli olmasa da yaklaşık olarak m.s. 365 395 yılları arasında yapılmamıştır. Trabzon’un Maçka ilçesinde yer almaktadır. Olayın aslı 2 tane rahip rüyalarında Hz. Meryem’i ve Hz. İsa’yı rüyalarında gördüklere yere Sümela manastırını dikmişlerdir. Manastırın mimarisi ve manzarası muhteşemdir. Trabzon’un mutlaka görülmesi gereken yerlerinden biridir.