7 Ayda 7 Milyon Müslüman Turist Geldi

İstatistik
8500 yıllık tarihiyle göz kamaştıran ve dünyanın dört bir yanından ziyaretçi çeken İstanbul’u, 7 ayda İslam coğrafyasından ziyaret eden turistlerin sayısı geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 25...
EMOJİLE

8500 yıllık tarihiyle göz kamaştıran ve dünyanın dört bir yanından ziyaretçi çeken İstanbul’u, 7 ayda İslam coğrafyasından ziyaret eden turistlerin sayısı geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 25 arttı. İstanbul’a bu yıl 700 bin 228 Müslüman turist geldi.

İstanbul Kültür ve Turizm Müdürlüğü verilerine göre, 7 aylık dönemde İstanbul’a Atatürk ve Sabiha Gökçen havalimanları ile Haydarpaşa, Pendik ve Karaköy limanlarından geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 15 artışla 4 milyon 480 bin turist geldi.

Yabancı ziyaretçilerin yüzde 15.6’sını İslam ülkelerinden gelenler oluşturdu. İstanbul Kültür ve Turizm Müdürü Ahmet Emre Bilgili, şunları söyledi: “İslam ülkelerinden gelen turistlerin diğer turistlere göre önemli farkları var.

Birincisi, aileleriyle birlikte geldikleri için sayı olarak fazlalar. İkincisi, çok harcama yapıyorlar. Üçüncüsü, diğer Batılı turistlere göre kentte kalma süreleri daha uzun. Diğer turistler 3 gün, İslam ülkelerinden gelenler bir hafta, 10 gün kalıyorlar.”

Bilgili, İslam coğrafyasından gelen turistlerin neden İstanbul’u tercih ettiğini de “Türkiye’nin uluslararası saygınlığı, ülkenin popülaritesi giderek artıyor. Başbakan Erdoğan’ın popülaritesi İslam ülkelerinde çok yüksek. Türk dizilerinin izlenme oranı ve etkisi çok yüksek.

Bir de gelenleri memnun ediyoruz, bunların ülkelerinde yaptıkları tanıtımları etkili oluyor. Bunların hepsini topladığımızda İstanbul bir cazibe merkezi haline geliyor. bunun için de İslam coğrafyasından gelenlerin sayısı giderek artıyor” sözleriyle anlattı.

AA