Piyasalarda Tatil Bitti, Dolar Düştü

İstatistik
Uzmanlar, Brezilya’nın sürpriz faiz indiriminin, TCMB’nin yakın dönemdeki benzer hamlesine yönelik eleştirileri azaltacağını belirtiyor. Dolar/TL 1.74, euro/TL ise 2.48 seviyesinde bulunuy...
EMOJİLE

Uzmanlar, Brezilya’nın sürpriz faiz indiriminin, TCMB’nin yakın dönemdeki benzer hamlesine yönelik eleştirileri azaltacağını belirtiyor. Dolar/TL 1.74, euro/TL ise 2.48 seviyesinde bulunuyor.Avrupa tarafında çift dipli resesyon uyarısının artmasıyla faiz indirimi söyleminin öne çıkması, euroyu, dolar karşısında zayıflatırken, euro/dolar paritesine 1.42’ye doğru bir geri çekilme yaşanıyor.

İçeride ise TL, hem dolar hem de euro karşısında değer kaybı yaşıyor. Dolar/TL’de 1.74’ün üzerinde, euroTL ise 2.48’ye yakın seyrediyor. Yapı Kredi Yatırım Teknik Analist Özgür Karahan, "Euro/dolar paritesinde, euro tarafının faiz indirimi dillendirilmeye başlandı. Bu euro tarafında baskı yapsa da içeride kurlara çok fazla yansımadığı görülüyor. Dolar/TL tarafında 1.71-1.72 ilk destek olarak görülüyor. Brezilya’daki faiz indirimi bizim açımızdan da iyi algılanmasını bekliyoruz" dedi.

Milliyet