Morgan Türkiye ve Kore için Tavsiyesini Düşürdü

İstatistik
Morgan Stanley, Güney Kore hisseleri için tavsiyesini “overweight”ten  “equal-weight”e, Türkiye ve Peru içinse “equal-weight”ten “underweight”e düş...
EMOJİLE

Morgan Stanley, Güney Kore hisseleri için tavsiyesini “overweight”ten  “equal-weight”e, Türkiye ve Peru içinse “equal-weight”ten “underweight”e düşürdü.

Morgan Stanley analistleri Jonathan Garner ve Pankaj Mataney, dün açıklanan raporda, Güney Kore hisse senetlerinin değerlemelerinin bu yıl, MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi’nin üzerinde performans göstermesinden dolayı, "dolu" olduğunu kaydetti. Güney Kore’de Kospi Endeksi bu yıl, dün itibariyle, yüzde 7.3 kaybetti. MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi’nin bu yılki kaybı ise yüzde 20 oldu.

Analistler, Türkiye’nin, sınır ötesi banka kredilerindeki bir sekteye gelişen ülkeler arasında "en duyarlı" piyasa olduğunu ve ekonomisine oranla en geniş cari açığa sahip bulunduğunu kaydettiler. Dün Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’ndan yapılan açıklamaya göre, Türkiye’nin cari açığı Ekim ayında 4.2 milyar dolar oldu ve 12 aylık kümülatif cari açık 78.6 milyar dolar ile rekor seviyeye çıktı.

Şili ve Kolombiya hisseleri için tavsiyeler “underweight”ten  “equal-weight”e yükseltilirken, Filipinlerin tavsiyesi “equal-weight”ten “overweight”e çıkarıldı.

Morgan Stanley, Şili’nin şirket karları büyümesinde iyileşme gösterirken, hisse senetlerinin "aşırı satış" durumunda olduğunu kaydetti. MSCI Şili Endeksi bu yıl yüzde 2 kaybetti.

Raporda, Filipinler’in "şirket karları revizyon durumunun", tüketici, finans ve sanayi şriketlerinin desteği ile, diğer gelişen ülkelere nazaran iyileşmeye devam ettiği belirtildi.

bloomberg.com