Dragon’da Müthiş Mücadele

Diğer Dallar
 24 takımın katıldığı turnuva, iş dünyasının sportif platformdaki heyecanlı rekabetine sahne oldu. Türkiye Kano Federasyonu ve Triton Organizasyon işbirliğiyle Küçükçekmece Belediyesi’nin e...
EMOJİLE

 24 takımın katıldığı turnuva, iş dünyasının sportif platformdaki heyecanlı rekabetine sahne oldu.

Türkiye Kano Federasyonu ve Triton Organizasyon işbirliğiyle Küçükçekmece Belediyesi’nin ev sahipliğinde düzenlenen Türkiye’nin ilk kurumlar arası ‘Dragon Boat Türkiye Şampiyonası,’ Küçükçekmece göl kenarı Amfi Tiyatro’da gerçekleştirildi. 24 takımın mücadele ettiği turnuvada yarışmacılar iş dünyasının stresini kürek çekerek attı.

TAKIMLAR KIYASIYA MÜCADELE ETTİ

Bayanlar, erkekler ve karma olmak üzere 3 farklı kategoride gerçekleşen müsabakalarda takımlar, Türkiye Şampiyonu olmak için kıyasıya mücadele etti. Her yaştan sporseveri bir araya getiren turnuvaya, yarışlara büyük bir ciddiyetle hazırlanan takımların performansları dikkat çekti. 12 kişiden oluşan ekipler, takım çalışması içinde rakiplerini geride bırakmaya çalıştı. Turnuvaya Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay da başkan yardımcılarıyla birlikte katıldı. Yarışlar sırasında tek tek takımları ziyaret eden Başkan Aziz Yeniay, yarışmacılara başarılar diledi.

ŞAMPİYON ‘KAREL’ OLDU

Dj performansı ve stand aktiviteleriyle renklenen turnuvada günün sonunda üç takım öne çıktı. “Karel”, “Güneş Sigorta” ve “Abbott” takımları üç kategoride de dereceye girmeyi başardı. Erkekler, bayanlar ve karma kategorilerinde “Karel” takımı Türkiye Şampiyonu ünvanını alırken, “Güneş Sigorta” takımı ikinciliği, “Abbott” takımı ise üçüncülüğü elde etti. Geride kalan 19 takım ise büyük üzüntü yaşamalarına rağmen fair play ruhunu elden bırakmayarak alkışı haketti.

2013 YILINDA MERKEZ OLACAK

Turnuvanın sonunda dereceye giren takımlara ödülleri, Türkiye Kano Federasyonu Başkan Vekili Fatih Sanı ve Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay tarafından verildi. Ödül töreninde bir konuşma yapan Başkan Aziz Yeniay, ilk kez yapılan kurumlar arası Dragon Boat Türkiye Şampiyonası’na ev sahipliği yapmaları dolayısıyla büyük mutluluk yaşadıklarını belirtirken, esas hedeflerinin 2013 yılında Küçükçekmece’yi uluslararası turnuvaların düzenlendiği bir su sporları merkezi haline getirmek olduğunu dile getirdi.

Başkan Yeniay, “Türkiye Kano Federasyonu’nun Dünya Kano Şampiyonası için yer aradığını öğrendim.Yer burada. Şampiyon adayları da burada. Umuyorum ki İstanbul’umuz, Küçükçekmece’miz Dünya Kano Şampiyonası’nı burada gerçekleştirecektir” diye konuştu. Başkan Yeniay konuşmasında “sporda kaybeden yoktur; spor yapan kazanır” sloganını hatırlatarak elenen takımlara destek oldu.

Akrobasi uçağı gösterisiyle coşkunun doruğa çıktığı ödül töreninde Fair Play Grand Award ödülü ise “Arçelik” takımına verildi.