Atletizm Şampiyonası’nda 2. gün

Diğer Dallar
İlk gün 1500 metre elemelerinde finale kalan erkeklerde Kenya asıllı Türk atlet İlham Tanui Özbilen, saat 19.00’da, kadınlarda ise Aslı Çakır Alptekin saat 18.00’de finalde madalya için ko...
EMOJİLE

İlk gün 1500 metre elemelerinde finale kalan erkeklerde Kenya asıllı Türk atlet İlham Tanui Özbilen, saat 19.00’da, kadınlarda ise Aslı Çakır Alptekin saat 18.00’de finalde madalya için koşacak.

Türkiye rekoru kıran Türk Milli Takımı, elendi

14. Dünya Salon Atletizm Şampiyonası’nda 4×400 metre bayrak yarışında Türkiye rekoru kıran Türk Milli Takımı, elendi. Ataköy Atletizm Salonu’ndaki organizasyonun ikinci gün sabah seansında iki seride yapılan ve ilk iki sırayı alan ülkeler ile en iyi iki dereceyi elde eden ülkelerin finale yükseleceği yarışta, Türk Milli Takımı Ali Ekber Kayaş, Halit Kılıç, Mehmet Güzel ve Yavuz Can ile mücadele etti.

Birinci seride Türkiye ile birlikte İspanya, Botswana, ABD ve Venezüella takımları yer alırken, Bahamalar yarışmadı.

Milli Takım Ali Ekber Kayaş ile yarışa başlarken, daha sonra bayrağı sırasıyla Halit Kılıç, Mehmet Güzel ve Yavuz Can taşıdı. Salonda 4×400 bayrakta ilk kez yarışan Türk Milli Takımı, 3.11.28 ile Türkiye rekoru kırarak, serisinde 4. oldu. Seride ABD 3.07.47 ile birinci, 3.10.51 ile İspanya ikinci olarak direkt finale çıktı.

İkinci serinin sonunda genel sıralamada 10. olan Türkiye, elendi.

Kadınlar 60 metrede yarı finale kalan atletler belirlendi

14. Dünya Salon Atletizm Şampiyonası’nda kadınlar 60 metrede yarı finale kalan atletler belirlendi. Elemelerde en iyi dereceyi 7.19’luk derecesiyle Nijeryalı Gloria Asumnu elde etti. 7. seride koşan son dünya şampiyonu Jamaikalı Veronica Campbell Brown, 7.29’luk derecesiyle ile birinci oldu. Veronica Campbell Brown, bu derecesiyle genel sıralamada 9. sırada yer aldı. Aynı seride başörtüsüyle piste çıkan Afgan atlet Tahmina Kohistani, 9.32’lik derecesiyle sonuncu oldu. Kohistani’nin bu derecesiyle Afganistan rekoru kırdığı belirtildi. Kadınlar 60 metrede yarı final müsabakaları yarın saat 14.15’te koşulacak.

Türk atlet Emel Dereli elendi

14. Dünya Salon Atletizm Şampiyonası’nda kadınlar gülle atmada Türk atlet Emel Dereli, 17. olarak, elendi. İlk hakkında 16.02’lik derece elde eden Emel, ikinci hakkında geçersiz bir atış yaparken, üçüncü hakkında ise 15.99’luk derece yaptı. Gülle atmada bir olimpiyat, üç kez de dünya şampiyonu olan Yeni Zelandalı Valerie Adams, 19.43’lük derecesiyle ilk sırada finale yükseldi. Kadınlar gülle atmada final yarışmaları bu akşam saat 18.10’da başlayacak.

Erkekler üç adım atlamada finale kalan atletler belirlendi

14. Dünya Salon Atletizm Şampiyonası’nda erkekler üç adım atlamada finale kalan atletler belirlendi. Türk atletin yer almadığı erkekler üç adım atlama elemelerinde en iyi dereceyi 17.39’luk derecesiyle ABD’li atlet Christian Taylor elde etti. Erkekler üç adım atlamada final müsabakaları yarın saat 16.10’da başlayacak.

Erkekler 60 metre engellide yarı finale kalan atletler belli oldu

14. Dünya Salon Atletizm Şampiyonası’nda erkekler 60 metre engellide yarı finale kalan atletler belli oldu. İkinci seride koşan Dünya ve Olimpiyat şampiyonu Çinli Liu Xiang, 7.62’lik derecesiyle Büyük Britanya’dan 7.61’lik derece elde eden Andrew Pozzi’nin ardından ikinci olarak, yarı finale çıktı. Liu Xiang genel sıralamada da ikinci sırada yer aldı. Erkekler 60 metre engellide yarı final, yarın saat 14.45’te koşulacak. Final yarışı ise 17.20’da yapılacak.

Habertürk