Magic’de Nelson Şoku

Basketbol
Bu sezon Orlando Magic’in başarısında en büyük pay sahiplerinden biri olan ve gösterdiği performansla kariyerinde ilk defa All-Star Doğu Karması’na da seçilen Jameer Nelson sezonu kapatmış...
EMOJİLE

Bu sezon Orlando Magic’in başarısında en büyük pay sahiplerinden biri olan ve gösterdiği performansla kariyerinde ilk defa All-Star Doğu Karması’na da seçilen Jameer Nelson sezonu kapatmış olabilir.

Dallas maçında omuzundan sakatlanan ve yapılan kontrollerin ardından kasında yırtık tespit edilen Nelson, ameliyat olması halinde bu sezon bir daha forma giyemeyecek. Önümüzdeki 1-2 hafta sadece dinlendirileceği ve bu sürecin ardından operasyon geçirip geçirmeyeceği netleşecek olan Nelson, bu sezon 16.7 sayı, 5.4 asist, 3.5 ribaund ortalamalarıyla oynuyordu. Nelson, ameliyat olmaması halinde bile en az 2 ay sahalardan uzak kalacak.

Nelson’ın sakatlanmasıyla, onun yerine kimin All-Star doğu kadrosuna dahil edileceği ise şimdiden tartışılmaya başlandı. Devin Harris’in tek oyun kurucu olduğu Doğu Karması’na NBA Komisyoneri David Stern bir isim daha dahil edecek. Stern, tercihini Harris’in yanına alternatif bir guarddan yana kullanırsa Cleveland’dan Mo Williams, Boston’dan Rajon Rondo ve aynı zamanda çaylaklar maçında da boy gösterecek olan Chicago’dan Derrick Rose öne çıkıyor.

"Acaba Hidayet All-Star olur mu?" sorusu gündeme gelse bile NBA otoriteleri Orlando’nun bir diğer önemli ismi Hidayet Türkoğlu’na pek fazla şans tanımıyor. Otoritelere göre Stern, tercihini şutör guard pozisyonundan kullanırsa bu isim, yine Boston’dan Ray Allen ve Detroit’ten Tayshaun Prince’den birisi olacak. Allen, maç başına yaklaşık % 50 isabet oranıyla 18 sayı ortalamasıyla oynarken, Prince de 13.9 sayı ve 6.5 ribaund istatistiklerine imza atmış durumda.