Yıldızlar Geri mi Dönüyor?

Basketbol
28 Ağustos-12 Eylül 2010 tarihleri arasında Türkiye’nin evsahipliği yapacağı Dünya Basketbol Şampiyonası’nın ana sponsoru Beko’nun tanıtılması amacıyla düzenlenen toplantıya, Türkiye...
EMOJİLE

28 Ağustos-12 Eylül 2010 tarihleri arasında Türkiye’nin evsahipliği yapacağı Dünya Basketbol Şampiyonası’nın ana sponsoru Beko’nun tanıtılması amacıyla düzenlenen toplantıya, Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Turgay Demirel’in açıklamaları damgasını vurdu.

Gazetehaberturk’ün haberine göre, Taksim Hyatt Regency Oteli’nde gerçekleştirilen toplantının açılış konuşmasını yapan Demirel, 2010 Dünya Şampiyonası’nda Türk Milli Takımı’nın hedefinin final oynamak olduğunu söyledi ve şampiyonaya 2009 Avrupa Şampiyonası’nda yer almayan eksik oyuncuların da katılacağını belirtti. Demirel, “Arzumuz bu şampiyonada tıpkı 2001’de olduğu gibi final oynamak. Rakiplerimiz çok güçlü gelecek ama biz de eksik oyuncularımızın katılımıyla iddialı olacağız” dedi.

BASKILAR ARTTI

Federasyon Başkanı’nın bu sözleri, 2009 Avrupa Şampiyonası’nda AMilli Takım aday kadrosuna dahil edilmeyen NBA patentli pivot Mehmet Okur başta olmak üzere, Kaya Peker, Serkan Erdoğan, Ermal Kurtoğlu gibi önceki yıllarda kadroda yer alan ancak son dönemde Milli Takım Coachu Bogdan Tanjevic tarafından gözden çıkartılan oyunculara uzun zamandır kapalı olan Milli Takım kapısının yeniden açılabileceği yönünde yorumların yapılmasına neden oldu.

İyi başladığımız ancak arkasını getiremeyerek 8. olarak tamamladığımız 2009 Avrupa Basketbol Şampiyonası’nın ardından kamuoyunda Basketbol Federasyonu ve Bogdan Tanjevic’e yönelik yapılan yoğun eleştirilerin, Demirel’in ‘vetolu’ yıldızların Milli Takım’a geri döndürülmesi konusunda tutum değiştirmesine neden olabileceği de iddia edildi. ‘Sistemine uymadıkları’ gerekçesiyle yıldız oyuncularla bir türlü ‘yıldızı barışmayan’ Tanjevic’in Turgay Demirel’in bu açıklamalarının ardından ne yönde bir tavır sergileyeceği ise merak konusu.