Semih Erden Yıldızlaştı…

Basketbol
Boston Celtics, ilk hazırlık maçında Philadelphia Sixers’ı yenerken yine güçlü savunmasıyla öne çıktı. Celtics’in 93-65 galibiyeti ile sonuçlanan maçta en fazla dikkat çeken oyuncu ise Sem...
EMOJİLE

Boston Celtics, ilk hazırlık maçında Philadelphia Sixers’ı yenerken yine güçlü savunmasıyla öne çıktı.

Celtics’in 93-65 galibiyeti ile sonuçlanan maçta en fazla dikkat çeken oyuncu ise Semih Erden‘di. 23 dakika sahada kalan Semih, maçı şut kaçırmadan 13 sayı-5 ribaund ve 2 blok ile tamamladı. Semih, hücumuyla olduğu kadar savunmasıyla da beğeni topladı.

NBA’e henüz alışma döneminde olmasına karşın savunma rotasyonlarında çok başarılı bir tablo çizen Semih, antrenörü Doc Rivers’ın da takdirini kazandı.

Rivers maçın ardından Semih hakkında, "Savunmada ve hücumda bu oyunu bildiğini görebiliyorsunuz. Yüksek bir oyun zekası var ve savunmamıza büyük enerji kattı. Özellikle bazı pozisyonlarda getirdiği yardımlar etkileyiciydi. Savunma rotasyonunu öğrenmek zaman alır. Ancak Semih zaten her şeyi biliyor" diye konuştu.

Milli oyuncunun büyük bir Avrupa deneyimi olduğunun altını çizen Rivers, bununla birlikte, Shaquille O’Neal, Kevin Garnett, Jermaine O’Neall ve Glen Davis gibi oyuncularla antrenman yapmasının, NBA’de kendisini nelerin beklediğini görmesi açısından Semih için büyük bir şans olduğunun altını çizdi.

Rivers, "Semih her gün Shaq ile karşılıklı oynuyor. Açıkçası kimsenin böyle bir deneyim yaşamasını istemezdim. Çünkü antrenmanlarda hücum faulleri çalmıyoruz. Bu yüzden başka bir rakiple karşılaştığında, Shaq’ı savunma zorunda kalmadığı için büyük bir mutluluk duyuyordur" ifadelerini kullandı.