F. Bahçe Finale Daha da Yakınlaştı

Basketbol
Sarı-lacivertliler’de 15 sayısının 13’ünü ikinci yarıda atan Ömer Onan yıldızlaştı. Fenerbahçe Ülker, 1-0 önde başladığı play-off yarı final serisinin ilk maçında Efes Pilsen’i 79-70...
EMOJİLE

Sarı-lacivertliler’de 15 sayısının 13’ünü ikinci yarıda atan Ömer Onan yıldızlaştı.

Fenerbahçe Ülker, 1-0 önde başladığı play-off yarı final serisinin ilk maçında Efes Pilsen’i 79-70 yenmeyi başardı, durumu 2-0’a getirerek final için büyük bir avantaj elde etti.
Maça daha etkili başlayan ve topu boyalı alana geçirerek skor bulan Efes Pilsen ilk periyodu 19-18 önde tamamladı. İkinci çeyreğe Oğuz’un basket faulüyle başlayan ve 24-21 öne geçen Fenerbahçe, Tomas’ın etkili oyunuyla üstünlüğünü korumayı başardı, Rakocevic’in sayılarına rağmen, ilk yarıyı 37-35 önde kapadı.

İkinci yarıya Efes, çok iyi savunma ile başladı. Sinan’ın, Ukiç’e yaptığı baskı, sarı-lacivertliler’in oyun kurmasını engellerken, Kerem Gönlüm ve Sinan’ın basketleriyle Efes, 25. dakikada 46-39 öne geçti. Ancak Jasikevicius’un üçlüğüyle krizden çıkan Fenerbahçe, rakibini yakaladı, Preldziç ile 50-50’de skora denge getiren sarı-lacivertli ekip son çeyreğe de 55-52 galip girmeyi başardı.

Son çeyrekte rahatladı
4. çeyreğin başında farkı 5 sayıya çıkaran Fenerbahçe Ülker, Kerem Gönlüm ile farkı kapatan Efes’e karşı, bu kez Ömer Onan ile yanıt verdi ve tecrübeli oyuncunun basketleriyle arayı açmayı bildi. Tomas ve Ukic’in üçlükleriyle 79-69 ile maçtaki en büyük farkı yakalayan sarı-lacivertiler, salondan 79-70 galip ayrılmayı bildi.

Milliyet