A Milli Takımımız Avrupa’da Final Oynayacak

Basketbol
A Milli Takım’ımız, Polonya’da düzenlenen 33. FIBA Kadınlar Avrupa Şampiyonası’nda son şampiyon Fransa karşısında kazandı, adını finale yazdırdı:68-62. Önceki gün turnuvanın namağlup...
EMOJİLE

A Milli Takım’ımız, Polonya’da düzenlenen 33. FIBA Kadınlar Avrupa Şampiyonası’nda son şampiyon Fransa karşısında kazandı, adını finale yazdırdı:68-62.

Önceki gün turnuvanın namağlup takımı Karadağ’ı devirerek tarihi bir başarıya imza atan Potanın Perileri, uzatmaya giden dünkü mücadelede de gülmesini bildi.

Ay-Yıldızlılar, yarın 21.30’daki finalde Rusya ile karşılaşacak.Polonya’da düzenlenen Avrupa Basketbol Şampiyonası yarı finalinde son şampiyon Fransa’yı 68-62 mağlup eden Türkiye, finale yükseldi. Çeyrek finalde turnuvanın namağlup takımı Karadağ’ı yenerek tarihi bir başarıya imza atan Ay-Yıldızlılar, Avrupa’nın en iyisi olarak gösterilen Fransa karşısında mücadeleye iyi başladı.

Muhteşem bir oyun sergileyen Potanın Perileri, 12-0’lık seriyle 7. dakikayı 14-7 önde geçti. Nevin ve Nevriye’nin skorer oyunu, güçlü rakibin üstünlük kurmasına engel oldu.

Çeyreğin son dakikalarında Lawson ve Gomis’in üç sayılık atışlarıyla farkı eriten Fransa, maça ortak olmaya çalışsa da ilk periyot Türkiye’nin oldu: 16-15. İkinci 10 dakikaya Ay-Yıldızlılar çok iyi girdi. Savunma sertliğini artıran Milliler, hücumda da yüzdeli şut atınca, ilk yarının son 4 dakikasında 9 sayı farkla 31-22 öndeydi. İlk devrenin kalan bölümlerinde de farkı koruyan Periler, soyunma odasına 7 sayı farkla avantajlı gitti: 38-31.

İkinci yarıda Fransa, Milli Takım’ımıza göre daha istekliydi. Dış atışlarla farkı kapatan Fransızlar, müsabakaya ortak oldu; ancak basketbolcularımız, yeniden ayağa kalktı. Birsel ve Nevriye’nin etkili oyunuyla farkı yeniden artırmaya başlayan Milliler, son bölüme 49-42 önde girdi.

Final adeta nefesleri kesti. Son 5 dakikada 51-48 önde olan Periler, defans sertliğini maç sonuna kadar bırakmadı. Son 2 dakikada Birsel Vardarlı’nın üçlüğüyle skoru 58-54’e getiren Türkiye, Fransa’nın üst üste iki üç sayılık atışıyla 60-58 mağlup duruma düştü. Son dakikaya 60-60 eşitlikle girilirken, Birsel’in iki serbest atışı kaçırmasıyla maç uzatmaya gitti.

Uzatmalarda sahaya yüreğini koyan Potanın Perileri, adeta bir peri masalını gerçeğe dönüştürdü ve salondan 68-62 galip ayrılarak adını finale yazdırdı. Türkiye, yarın finalde Rusya ile atın madalya için mücadele edecek.

FRANSA: Dehoui 4, Miyem 4, Beikes, Gruda 4, Lawson 12, Dumerc 4, Digbeu 6, Gomis 24, Lepron 4

TÜRKİYE: Tuğba 2, Seda, Birsel 14, Nevin 23, Işıl 9, Nevriye 17, Şaziye 3, Bahar Çağar

1. PERİYOT: 15-16 (Türkiye)

DEVRE: 31-38 (Türkiye)

3. PERİYOT: 42-49 (Türkiye)

4. PERİYOT: 60-60

HAKEMLER: Paolo Taurino (İtl.), Panagiotis Anastopoulos (Yun.), Ingus Baumanis (Lit.)

SALON: Lodz Arena

Zaman