Kadroya Girersem Kerem Ağabeyi Aratmam

Basketbol
Aldemir, takıma ve kampa adapte olmak için herkesin kendisine yardım ettiğini söyledi. A Milli Basketbol Takımı, Litvanya’da yapılacak Avrupa Şampiyonası için hazırlıklarını sürdürüyor.Şampiyona...
EMOJİLE

Aldemir, takıma ve kampa adapte olmak için herkesin kendisine yardım ettiğini söyledi.

A Milli Basketbol Takımı, Litvanya’da yapılacak Avrupa Şampiyonası için hazırlıklarını sürdürüyor.Şampiyonanın başlamasına bir aydan daha az bir zaman kala Ay-Yıldızlılar temposunu artırmaya başladı.

Bu sezon Pınar Karşıyaka’dan Galatasaray’a gelerek dikkatleri üzerine çekmeyi başaran, ardından da A Milli Takım’a davet edilen Furkan Aldemir, yaşadığı heyecanı anlattı.

A Milli Takım’da oynamanın tarif edilemeyecek bir duygu olduğunu söyleyen Aldemir, "Burada altyapılardaki milli takımlardan farklı bir hava var. Çünkü NBA’de oynayan ve ligimizde kendini kanıtlamış ağabeylerimiz bulunuyor burada. İlk geldiğimde beni hemen yanlarına aldılar, sohbet ettiler. Sakin olmam gerektiğini söylediler. Hidayet, Kerem ve Ender ağabey hepsi bana yardımcı oldu. Ben de elimden geleni yapmaya çalışacağım. Kadro 12 kişiye indiğinde o takım içerisinde yer alıp Litvanya’ya gitmek istiyorum." dedi.

Kerem Gönlüm’ün sakatlanarak şampiyonayı yarıda bırakmasına çok üzüldüğünü belirten genç yıldız, "Kerem Gönlüm ile benzer bir stilimiz var. Ama Kerem ağabey çok tecrübeli. Geçen yıl Dünya Şampiyonası’nda final oynamış bir isim. Ben ise ilk kez A milli takım seviyesindeyim. Biraz tecrübe eksikliğim var. Ama mücadelemle ve ağabeylerimin desteğiyle bu eksiği kapatmak için çalışacağım. Eğer kadroya girersem en az Kerem ağabey kadar mücadele edeceğim." diye konuştu.

Litvanya’daki eşleşmelerin çok zorlu olduğuna da değinen 19 yaşındaki Furkan, "Litvanya’da zor bir gruptayız. Çapraz eşleşme de zor. Bu maçlar bizim madalya yolumuzu belirleyecek. Geçen yıl taraftarın desteğiyle başarılı olmuştuk. Aynı mücadele ve oyunu sahaya koyarsak niye Litvanya’yı İspanya’yı yenmeyelim? Çapraz gruptan da çıkarsak ilk 4’e girmemiz bence çok muhtemel. İnsanlar Türkiye’de şampiyonalarda milli takımın kendine iyi bir yer bulduğunu ama dışarıda aynı başarıyı yakalayamadığını söylüyor ama biz bu turnuvada bunun aksini kanıtlamalıyız." ifadelerini kullandı.

Avrupa ve NBA için Galatasaray’ı tercih ettiğini de anlatan Aldemir, "Ben geçen yıl Karşıyaka’da kaldığımda amacım süremi artırıp daha iyi hale gelip transfer olmaktı. Şanssız bir sakatlık yaşadım. Kendimi tam anlamıyla toparlayamamıştım. Bu şekilde NBA seçmelerine girmek risk olacaktı. Bu sırada Galatasaray ile 4 yıllık bir sözleşme yaptım. Hem taraftarların desteği hem de Galatasaray’daki ağabeylerimin yardımıyla başarı yakalayacağımı düşünüyorum. Her oyuncunun NBA hedefi vardı. Gelecek yıl seçmeler için son senem. Galatasaray ile Avrupa’da kendimi daha iyi gösterip NBA’e gitmek istiyorum." değerlendirmesinde bulundu.

Zaman