Banvit Avrupa Ligi’ne Veda Etti

Basketbol
Turkish Airlines Euroleague’in ön eleme maçında Çek Cumhuriyeti’nin CEZ Nymburk takımıyla karşılaşan Banvit, mücadeleden 69-57 mağlup ayrıldı. Galatasaray ile birlikte Turkish Airlines Eur...
EMOJİLE

Turkish Airlines Euroleague’in ön eleme maçında Çek Cumhuriyeti’nin CEZ Nymburk takımıyla karşılaşan Banvit, mücadeleden 69-57 mağlup ayrıldı.

Galatasaray ile birlikte Turkish Airlines Euroleague’e katılma mücadelesi veren Banvit, ön eleme maçlarının ilk turunda CEZ Nymburk takımına 69-57 yenildi. İlk devrede özellikle Lamayne Wilson’ı durdurmakta zorlanan temsilcimiz, ikinci yarıda da farkı açan rakibine karşılık veremedi. Alınan bu sonuçla Turkish Airlines Euroleague’e kalma şansını kaybeden temsilcimiz yoluna Eurocup’ta devam edecek.

Karşılaşma Keith Simmons ile Lamayne Wilson’ın karşılıklı basketleri ile başlarken, 3. dakikaya 4-4’lük eşitlikle girildi.

Bu dakikadan sonra hücumda bir tempo yakalayan rakip takım, 13-0’lık bir seriyle aradaki farkı açtı (17-4). Barış Ermiş’in devreye girmesiyle toparlanan temsilcimiz, 8-2’lik bir seriyle yanıt verse de ilk çeyreği 19-12 geride tamamladı.

İkinci çeyrekte iki takım da savunma sertliğini arttırırken, CEZ Nymburk 15. dakikaya 26-17 önde girdi. Devrenin son bölümünde ise dış atışlarla etkili olan Çek Cumhuriyeti temsilcisi ilk yarıyı 34-21’lik üstünlükle tamamladı.

Üçüncü çeyreğe Chuck Davis – Kenan Bajramovic ikilisinin sayıları ile başlayan Banvit, devrenin hemen başında skoru 37-29’a getirerek farkı yeniden tek hanelere indirdi.

Bu sefer de Tre Simmons’la etkili olan rakip takım, final periyoduna 53-40’lık skor avantajı ile girdi. Son çeyrek karşılıklı sayılarla geçerken, oyunun kontrolünü elinde tutarak aradaki farkın kapanmasına izin vermeyen CEZ Nymburk, karşılaşmadan 69-57 galip ayrıldı ve adını Turkish Airlines Euroleague’in ön elemesinde ikinci tura yazdıran taraf oldu.

Trt.net.tr