Dünyanın Umursamadığı Dünya Derbisi

Basketbol
Galatasaray-Fenerbahçe maçları yaklaştığında Türkiye’de sporun tek gündemi olurken, ‘Dünya derbisi’ dediğimiz maç sadece bir kanaldan yayınlanıyor. O da Spor Toto Süper Lig’in ...
EMOJİLE

Galatasaray-Fenerbahçe maçları yaklaştığında Türkiye’de sporun tek gündemi olurken, ‘Dünya derbisi’ dediğimiz maç sadece bir kanaldan yayınlanıyor. O da Spor Toto Süper Lig’in yayıncı kuruluşu LigTV.

Dünyanın en büyük çekişmenin yaşandığı derbi olarak gösterilen Galatasaray-Fenerbahçe maçını tek kanal yayınlarken, UEFA’nın resmi sitesi dahil dünyanın önde gelen spor siteleri de derbi hakkında hiçbir habere yer vermedi.

Rijkaard ve Aragones Türkiye’de çalışırken, İspanya televizyonu Canal + ve Katar merkezli El Cezire kanalları dev derbiyi canlı olarak yayınlamıştı.

DÜNYANIN EN BÜYÜĞÜ OLARAK GÖSTERİLDİ

Derbi maçlar konusunda araştırmalar yaparak, puanlamaya giden ´´Footballderbies.com´´ adlı internet sitesi, Fenerbahçe ile Galatasaray arasındaki ezeli rekabeti, 8.5 puan vererek listenin en tepesine yerleştirmşti.

Dünyanın en büyük derbileri listesi şöyle:

1-FENERBAHÇE-GALATASARAY………….: 8.5
2-Boca Juniors-River Plate (Arjantin)…………..: 8.3
3-Celtic FC-Rangers FC (İskoçya)……………….: 8.3
4-Palmeiras-Corinthians (Brezilya)……………..: 8.3
5-Cenova-Sampdoria (İtalya)……………………..: 8.3
6-Olympiakos Piraeus-Panathinaikos (Yunanistan)….: 8.1
7-Kızıl Yıldız Belgrad-Partizan Belgrad (Sırbistan): 8.1
8-Wydad-Raja (Fas)………………………………….: 8.0
9-AS Roma-Lazio Roma (İtalya)………………….: 7.9
10-Benfica-Sporting Lizbon (Portekiz) ………….: 7.9
16-BEŞİKTAŞ – FENERBAHÇE………………..: 7.8
22-GALATASARAY – BEŞİKTAŞ……………………..: 7.

3D YAPTIK YİNE YAYINLAMADILAR

Geçen sezon Arena’daki 3D yayınlanan Galatasaray-Fenerbahçe maçı bile dışarıya pazarlanamadı, ya da yayınlamak isteyen bir kanal olmadı.

Dijitürk’ten yakın zamanda yapılan açıklamada, maçları dışarıya satmakta sıkıntılarının olduğu belirtilmişti.

Diğer derbilere baktımızda, Boca Juniors-River Plate (Arjantin), Celtic FC-Rangers FC (İskoçya), Olympiakos Piraeus-Panathinaikos (Yunanistan) ve AS Roma-Lazio Roma (italya) derbileri ülkelerinde futbolun baş gündemi olduğu gibi, dünyanın çeşitlik ülkelerinde de bir çok kanal tarafından canlı olarak yayınlanıyor.

‘El Clasico’ diye adlandırılan Real Madrid-Barcelona rekabeti ise televizyon teknolojisi olan tüm ülkelerde heyecanla beklenen bir maç. Bu maçı, 1,5 milyar kişinin canlı izlediği tahmin diliyor.

Şike operasyonuyla dünya spor kamoyunda imajı iyice zedelenen Tük futbolunun yayın hususunda endişeleri giderek arttı.

Haber 7