Bir istifa çağrısı da Trabzonspor’dan

Basketbol
Kulüpten yapılan açıklamada, bazı kulüp ve kişilere hak ettiği cezaların verilmediği  belirtilerek, "Türk futbolu böylesi bir komediyi hak etmemektedir." denildi. Federasyon yönetiminin...
EMOJİLE

Kulüpten yapılan açıklamada, bazı kulüp ve kişilere hak ettiği cezaların verilmediği  belirtilerek, "Türk futbolu böylesi bir komediyi hak etmemektedir." denildi. Federasyon yönetiminin istifası istendi.

Bazı maçlarda Fenerbahçe ile ilgili şike ve teşvik bulguları bulunduğu dile getirilen açıklamada, bazı kulüp ve şahıslara hak ettikleri cezanın verilmediği dile getirildi.

 Açıklamada; şu görüşlere yer verildi.

"Türk futbolu böylesi bir komediyi hak etmemektedir.Bu kararların spor kamuoyu ile vicdan sahibi Türk insanını tatmin etmediği ortadadır.Futbol Federasyonu ve ona bağlı disiplin kurulu ne yazık ki futbolun koruduklarını iddia ettiklerini marka değerini özellikle uluslararası ortamda yerle bir etmiş, Türkiye’yi suçun işlendiği ancak cezalandırılamadığı bir ülke konumuna getirmiştir"

Trabzonspor’un açıklamasında, "Suçluları özel hamlelerle aklamaya çalışan bir federasyonun bu kadar kısa süre görevde olmasına rağmen artık futbolumuza verecek hiçbir şeyi kalmamıştır" ifadeleri kullanıldı.

Federasyon yönetimini istifaya çağıran bordo mavili kulüp, süreci hassasiyetle takip edeceğini ve konuyu gerekirse yurt dışı yargı organlarına taşıyacağını kaydetti.