Aziz Yıldırım’dan Alex açıklama

Basketbol
Aziz Yıldırım şunları kaydetti: ""Yönetimler seçimle gelir seçimle gider. 3 A haberlerini çıkaranlar, çeşitli yorumlar yapılıyor. Hiç konuşmadığım adamlar bizim Avrupa’da hedefimiz olm...
EMOJİLE

Aziz Yıldırım şunları kaydetti:

""Yönetimler seçimle gelir seçimle gider. 3 A haberlerini çıkaranlar, çeşitli yorumlar yapılıyor. Hiç konuşmadığım adamlar bizim Avrupa’da hedefimiz olmadığını söylüyorlar ağzımdan. Twitter çıktı her şey düzeldi gibi duruyor. Ekonomik anlamda iyi gidiyoruz, yine bu alanda kötü gittiğimiz haberlerini çıkaranlar var. "

"Türkiye’de geleceğe yönelik planlar yapmak çok zor. Hep bir karalama kampanyası. F.Bahçe bir spor kulübüdür. Sadece futbol kulübü değil. Bu anlayışı 10 yılda anca oturttuk. "
"Alex’le konuştuğumuzda, gitmek istediğini söyledi. Büyük yıldızlar, belli süreçlerden sonra futbol hayatlarını sonuna geldiğinde egolar öne çıkabiliyor. Bu egolar aşağıya indirilmeli. Alex bizim için bir değerdir. Alex’in arkadaşına attığı bir tweet’i yanstıtırsanız medya olarak tabii ki kavga çıkar. Ben de herkese kızıyorum, kardeşime bile kızıyorum. Ama her şeyi tweet atsam ortalık kavgadagn geçilmez. Aykut Kocaman’a her yetkiyi verdik, istediği oyuncuları almaya çalışıyoruz, ama maalesef medya rahat bırakmıyor. Problem yaratmaya çalışıyorlar. Alex’le problemimiz yok. Ocak’ta otururz, anlaşırız. Geçen sefer de aynısını yaptık. Teknik ekibin raporu da önemli tabii. "

"Alex efsane değil"

Bazıları Alex’le oynamalı diyor. Mesela Oğuz. Ortega’yı sen oynatmadın kardeşim. Bir tanesi daha aynı şeyi söyledi. Cemil Turan’ı kadro dışı bıraktın sen. O oyuncular gece E-5’te koşup antrenman yapıyorlardı. Alex, iyi bir oyuncu, kaptanımız. Alex efsane değil. Heykeli bana soruldu ben de ‘yapın’ dedim. Ben de neden yaptınız demem. Benim Alex’in heykeline karşı çıkmamın bana ne faydası olabilir ki? Ben bu ülkede sadece Atatürk’ün heykelini diker ve gider onu açarım. Ama taraftarın yaptığına karşı da çıkmam.

"Ortega bu yüzden gitti"

"Bazıları çıkyor Alex oynamalı diyor. Antrenörlük yapan isim de var bizde, Oğuz. Ortega meselesinde sen ne yaptın peki? Ondan faydalanmak istiyorum dedi ertesi gün oynatmadı oyuncu da aldı başını gitti haklı olarak. Alex bizim kaptanımız, silip atamayız onu tek kalemde. Tekrar söylüyorum, medya para kazanmak için gündem oluşturmaya çalışmasın."

"Alex heykeline onay verdim"

"Gelen arkadaşlara, bu taleple gelen kişilere gidin yapın dedim. Heykel konusunda onay verdim. Bir oyuncunun heykeli yapılıyor diye bir başkan gider mi? İşim varsa kalırım yoksa giderim. Atatürk’ten başka kimsenin heykelinin yapılmasına önayak olmam; ama yapana da karşı çıkmam."

Alex Kocaman’ın düşüncesini kabul etti mi?

"Aykut diyor ki, ‘ben transferler yaptım. Kafamda bir şablon oluşturdum. Zamanı gelince senden yardım almak isteyeceğim. Sen öğretici, öğretmen futbolcu olmalısın’. Ortada bir soyun yok."

Şampiyonluk sözleri

Müthiş bir kadro kurmuştuk. Başımıza gelen olaylar malum. Bunlara rağmen, kupayı kazandık, ligi 2. bitirdik. Bunlar bence başarıdır. Şampiyonluk hedefi olmadan şampiyon olunmaz. Ben hedefi koyuyorum, sonra suçlanıyorum yapamadı edemedi diye. Camianın lideri olarak hedef koyamıyorsa, vizyonumuz eksik demektir. Laf benim vizyonumun olmamasına geliyor, bugün Türk sporunu idare etmeye çalışanların haline bakın. Rahat konuşamıyorum yargı süreciden dolayı.

Transferleri Kocaman yaptı

Dirk Kuyt, Ş.Ligi’ni almış bir oyuncu. Topal Valencia’dan geldi. Egemen, Krasic’i söylemeye gerek yok. Meireles, Salih, hepsi değerli isimler. Kadromuzdaki 11 oyuncudan 9’u milli.

Transferler geç yapılmadı

Sparatk Moskova’ya elendik. Eleyeceğiz diye bir kaide mi var? Sow o topu atsa her şey değişecekti. Roberto Carlos’u almak için 2 sene uğraştık. Almamamız içi her şeyi yaptılar. Ali Yıldırım devreye girince olay çözüldü ve aldık. Türkiye’ye Aziz Yıldırım yokken büyük oyuncu geliyor muydu? Hagi bitti diye getirdiler iyi oynadı…

Avcı-Selçuk kavgası büyütülmemeli

"2000’den beri en başarılı takım kim Avrupa’da? Neden biz başarılı olamıyoruz sorusunu sorsanız medya olarak keşke. Kimse bunları araştırmıyor. Mağlup oluyoruz herkes ağlıyor. Avcı ile Selçuk’un durumunu neden bu kadar büyütüyorsunuz? Para kazanmak için bunları yaparsanız durumumuz kötüye gider. Yarın içerde maç kaybetsek, Avcı istifa diye bağıracaklar. Transfer yapıyoruz, tu kaka diyorlar sonra tazminat verip gönderiyoruz."

Carlos’tan paramızı alamadık

Carlos’tan 1 milyon dolar istedik gitmek istediğini söyleyince. Ancak hala ödemedi. UEFA’nın maddi konularda aldığı son kararları son derece doğru. Bizim Bilica’ya olan borcumuz çekle ödenecekti. Alamadığımız o kadar çok para varken, UEFA’nın ödül gelirlerimizi durdurması da ironik. Neden bununla da ilgilenmiyorlar? Bilica gekip çekini almadı, biz ödemedik değil. Çek hazır duruyor."

"Aile içinde olan aile içinde kalmalı. Siz de burada kavga ettiniz, biliyorum. Problemler olabilir ama bunlar hemen hallolmalı."

"Alex’e efsane denebilir. Benim derdim, en ufak iş yapan herkese efsane denmemeli. Türkiye’de herkes herkese bir şeyler söylüyor. Aziz Yıldırım ne yapmış şu ana kadar? Ben bu tür sözlere karşıyım. Kimse Aykut’tur, Alex’tir bu kavgalarla uğraşmasın. Şöyle denmeli ‘ bıktık kavgalarınızdan içinide halledin şunu’. Maalesef böyle değil medya."

"Aykut hoca ile konuştum"

"İnsan iyi oynayan bir oyuncuyu kenara atabilir mi? Bunun hesabını kim nasıl verir? Bunun sorumlusu Kocaman olur. Başarının da aksinin de. Kimse bindiği dalı kesmez. Hatasını da kabul eden bir insan Aykut Kocaman. Zamanında Selçuk’u stoper oynattı, sonra hata yaptım dedi herkes önünde."