Rüştü’den Alex yorumu!

Basketbol
Fenerbahçe ile yollarını ayıran Alex De Souza’nın gidişi hakkında milli file bekçisi Rüştü Reçber de önemli açıklamada bulundu.   Rüştü Reçber, futbolu bırakıp bırakmadığı ile ilgili olarak...
EMOJİLE

Fenerbahçe ile yollarını ayıran Alex De Souza’nın gidişi hakkında milli file bekçisi Rüştü Reçber de önemli açıklamada bulundu.
 
Rüştü Reçber, futbolu bırakıp bırakmadığı ile ilgili olarak ise "Hakikaten şu an net bir karar vermedim. Bir takım görüşmelerim hala devam ediyor. Neticesinde iki seçenek var. Ya bırakacağız ya da bırakmayacağız. Bıraktığımızda zaten sporun içerisinde kalacağız. Hangi bölüm ve birim olduğunu bilmiyorum ama bırakmasak da önümüzdeki günlerde bu belli olur." ifadeleriyle yanıtladı.
 
Futbolu bıraktığı zaman jübile yapacağını söyleyen ve jübileden gelecek parayı hayır işine harcayacağını söyleyen Rüştü, Ligtv’ye yaptığı açıklamada, Romanya ve Macaristan maçlarıyla ilgili olarak da şunları söyledi:
 
"Çok önemli maçlara çıkacağız. Romanya maçı gruptaki yerimizi görmek açısından çok önemli. Arkasından Macaristan maçı bizi bir yerlere taşıyacak. Futbolcu arkadaşlarımız da bunun farkında. 2 maçta alınacak 6 puan işimizi kolaylaştırır."
 
Takımında oynayan Onur varken, takımında yedek kalan Cenk’in Milli Takım’a çağrılmasını ise Rüştü Reçber şu sözlerle değerlendirdi:
 
"Bir kere bizlerin bu tarz şeylerle uğraşmaması lazım. Milli takımın başında teknik direktör var. Kararlara saygı
 duymak gerek. Kulüplerimizin tepkisi olabilir ama bu maçlar arefesinde bu tarz tepkiler gelmemesi lazım. Şu anda Volkan ve Tolga Milli Takım’ın kalesini başarıyla koruyorlar. Gerçi Tolga sakat ancak arkadan gelenler kaleyi koruyacak. Uzun yıllar Milli Takım’ın kalesi emin ellerde." ifadelerini kullandı.
 
Arda Turan’ın İspanya’daki performansını değerlendiren Rüştü, "Arda çok başarılı. İspanya kültürüne alışan bir kişi haline geldi. Bu sene çok daha faydalı olacaktır. Geçen sezona göre bu yıl takımdaki ağırlığı biraz daha fazla. Şu ana kadar bizleri iyi temsil etti." dedi.
 
Alex’in gitmesini de değerlendiren Rüştü, "Alex ile üç yıl oynadım. Hakikaten Fenerbahçe’ye gelmiş en değerli, en faydalı insanlardan bir tanesi belki de en başa koyabiliriz. Niye sezon başında değil de sezon ortasında sorusu soruluyor. Bunda haklı olunabilir ancak burada biraz anlayışlı davranmak lazım. Alex de söyledi, ‘benim de hatalarım oldu’ diye. Kulübün de hataları oldu. Ancak Türkiye’de futbolculara gereken değer kesinlikle verilmiyor. Alex iyi örnek oldu. Oyuncuların bir çırpıda atılamayacağı ortaya çıktı. Profesyonel iş yapıyoruz. Şu anda da Alex’le de Fenerbahçe yönetimi anlaştı. Şu anda bize düşen Alex’e teşekkür etmek." diye sözlerini bitirdi.