Terim: “Son şansımız olabilir”

Basketbol
Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, Şampiyonlar Ligi’nde H Grubu’nun 4. maçında karşılaşacağı Cluj maçı öncesinde açıklamalarda yaptı. İşte Terim’in zorlu maç öncesi açıklamala...
EMOJİLE

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, Şampiyonlar Ligi’nde H Grubu’nun 4. maçında karşılaşacağı Cluj maçı öncesinde açıklamalarda yaptı.

İşte Terim’in zorlu maç öncesi açıklamaları;

"Çok önemli bir maç oynayacağız. Mutlaka, üç skordan ikisinin bir takıma yaraması ona avantajdır. Bize sadece kazanmanın avantaj olduğu bir maç oynayacağız. Bunu da deplasmanda oynayacağız. Bundan dolayı rakibimiz daha avantajlı gözüküyor."

"Bazen istatistikler her şeyi göstermiyor. Öyle olsa bizim farklı puanımız olurdu. Oynadığımız 3 maça bakarsak, oynanan oyununun karşılığını puan olarak hanemize yazdıramadık. Futbol böyle bir şey. Bizim adımıza bu maçın hayırlı olmasını diliyorum. Sahamızda Cluj maçında suya takıldık. Futbol adına olumsuz her şey adımıza oldu. Ümit ederim, yarın bu olumsuzluklar tersine döner. Galatasaray, bu gruptaki normal yerine yavaş yavaş gelir. Yoksa oynadığımız oyun, aldığımız oyunun karşılığı değil."

‘Rakip iyi defans yapan bir ekip’

"Ligdeki durumumuz ve oynadığımız maçlarla, Şampiyonlar Ligi’nde oynadığımız futbol birbirine benzemiyor. Zor ve çetin bir maç oynayacağımız kesin. Cluj’un yeni antrenörüne de başarılar diliyorum. Rakip takım defansı iyi yapan bir ekip. İyi bir takıma karşı oynayacağız. Ancak Galatasaray bu 90 dakikayı, hangi zaman diliminde nasıl oynaması gerekiyorsa, öyle oynayacak. Oyun içerisinde, her türlü olayı gerçekleştirebilme olgunluğuna ulaşabilmek çok önemli bir şey. Bu maçtan galibiyet almak çok önemli. Önümüzdeki 3 maçtan da alabileceğimiz ve almak zorunda olduğumuz bütün puanları almaya çalışacağız."

"Sahada oyuncularımın gereken mücadeleyi ve gereken duruşu sergileyeceklerine olan inancım tam. Söyleyeceğimiz son sözü, son maça kadar taşımak da en büyük istediğimiz. Ümit ederim ki öyle olur. Yarınki maçta oyuncularımın, kazanma istediği en yüksek seviyede olacağından eminim. Çok şükür böyle maçlara çıktım ve çoğundan da istediğimi aldım."

‘İlk 11’i yarın öğrenebilirsiniz’

"Benim oyun anlayışım ile felsefem arasında hiçbir zaman başka bir şey olmadı. Her zaman iyi futbol oynayarak kazanmayı istedim. Manchester’da kaybetmesine rağmen, tüm övgüleri alan. Braga ve Cluj’u yarı sahadan çıkarmayan bir takımız. Bu felsefede değişiklik olmayacak. Lig kulvarında bu felsefemiz işliyor. Ancak Şampiyonlar Ligi’nde bu düzene girmedi. İlk  11’i yarın vereceğim. Ancak bir prensip aldık ve yarın GS TV’den öğrenebileceksiniz"

‘Biz krizi idare etmeyiz, yönetiriz’

"Açıkçası bazen düşünmüyor değiliz. Pozisyon vermediğimizde yeniliyoruz. Ancak biz kazanmak için oynuyoruz. Böyle de devam edeceğiz. Ben ve oyuncularım, bu baskıyı kaldıracak seviyedeyiz. Biz bu krizi idare etmeyiz, yönetiriz. Oyuncularımın baskıdan dolayı bir sıkıntı olacağını sanmıyorum. Ancak iyi oynadıkları maçta yenildikten sonra moralleri bozulacaktır. Bunda bir şey yok." 
 
‘Son şansımız olabilir’

"Cluj’un yaptığı işe duymak lazım. Teknik adam değişikliği her zaman bir pozitif değişim getirir. Cluj’un oyuncuları değişmedi. O yüzden çok fazla bir değişiklik beklemiyoruz. Ancak sahada doğruları yapıp, rakibi kadar mücadelede eden bir Galatasaray, farkını ortaya koyacaktır. Fakat ‘Son şansımız mı’ bilemiyorum. Ancak kaybımız itibariyle, Şampiyonlar Ligi için son şansımız olabilir."

Trt