San Marino’da Yıldız Rossi

Spor Güncel
MotoGP San Marino Grand Prix’sini Valentino Rossi kazandı. İtalyan sürücü bu birincilikle, dünya şampiyonasındaki en yakın rakibi Jorge Lorenzo’yla arasındaki puan farkını 30’a çıkar...
EMOJİLE

MotoGP San Marino Grand Prix’sini Valentino Rossi kazandı. İtalyan sürücü bu birincilikle, dünya şampiyonasındaki en yakın rakibi Jorge Lorenzo’yla arasındaki puan farkını 30’a çıkardı.

İtalya’nın Misano pistinde koşulan San Marino Grand Prix‘sine Valentino Rossi pole pozisyonundan başladı. İyi çıkış yapan danı pedrosa ilk viraja lider girerken, Alex De Angelıs, Colin Edwards ve Nicky Hayden kaza yaparak yarış dışı kaldı.

28 turluk San Marino Grand Prix’sinin ilk bölümleri Dani Pedrosa’nın liderliğiyle geçildi. Ancak ilerleyen turlarda Fiat Yamaha sürücüleri Valentino Rossi ve Jorge Lorenzo, Pedrosa‘yı geçerek ilk 2 sıraya yerleşti. Mücadelenin 2. yarısında lider grup arasında bir geçiş yaşanmayınca, Valentino Rossi bu yılki altıncı birinciliği ulaştı. Yarışı Jorge Lorenzo ikinci sırada tamamlarken Dani Pedrosa 3. olarak MotoGP kariyerinde ilk kez Misano’da podyuma çıktı.

Bu sonuçların ardından dünya şampiyonasında Valentino Rossi puanını 237’ye yükselterek en yakın rakibi Jorge Lorenzo’yla arasındaki puan farkını bitime 4 yarış kala 30’a çıkardı.

Misano pistinde alt sınıflardaysa müthiş bir rekabet yaşandı. 125cc mücadelesinin son virajında ilk 2 sırada bulunan Andrea Iannone ve Pol Espargaro çarpışıp yarış dışı kalınca, Julian Simon birinciliği elde etti ve şampiyona liderliğini sürdürdü. 250cc’deyse Hector Barbera Mattıa Pasini‘yi saniyenin binde 40’ı farkla 2. sırada bıraktı.

MotoGP’de sezonun 14. yarışı 4 Ekim’de Estoril’de koşulacak.