Onlar İçin Spor Sadece Araç!

Spor Güncel
Son 10 yılda yarışmaya gittikleri ülkelerde kafilelerinden ayrılıp, ”kaybolmuş” izlenimi veren ve bir süre sonra o ülkeden siyasi sığınma isteyen sporcuların sayısı hiç de az değil. Daha b...
EMOJİLE

Son 10 yılda yarışmaya gittikleri ülkelerde kafilelerinden ayrılıp, ”kaybolmuş” izlenimi veren ve bir süre sonra o ülkeden siyasi sığınma isteyen sporcuların sayısı hiç de az değil.

Daha bir ay önce, Kanarya Adaları ile yapılan dostluk maçı için İspanya’ya gelen Küba Basketbol Milli Takımı’nın 4 oyuncusu, İspanya’dan iltica hakkı istedi. Yaptıkları maçın ardından, takımla Küba’ya dönmeyen Georvis Elias Sayus, Grismay Paumier, Taylor Garcia ve Geofry Silvestre adlı basketbolcular, İspanya’dan sığınma talebinde bulundu.

İtalya’nın Pescara kentinde bu yaz düzenlenen 16. Akdeniz Oyunları’nda mücadele eden 5 Tunuslu sporcu da Cezayir, Fas ve Mısırlı başka sporcularla birlikte ortadan kayboldu.

Yine bu yaz, gençler turnuvası için Kanada’ya giden 2 Kübalı beyzbol oyuncusu, bu ülkeye sığınma talebinde bulundu.

Pekin-2008‘e hazırlanan 3 Mısırlı boksör, oyunlara hazırlanırken yurtdışına kaçtı.

2006 Mart’ında Avustralya’nın Melbourne kentinde düzenlenen Commonwealth Oyunları’nda, Batı Afrika ülkesi Sierra Leone’nin 21 kişilik milli takım kafilesinin 3’te 2’si, oyunlar köyünden kaçarak, bu ülkeden siyasi sığınma talep etti.

2005 Ağustos ayında, 40’a yakın Kenyalı atlet, Katar ve Bahreyn adına yarışmak için iltica talebinde bulundu. Bunlar arasında en tanınmış atlet, eski ismiyle Stephen Cherono, yeni adıyla Saif Saaeed Shaheen idi. 3 bin metre engellide dünya rekorunu elinde bulunduran Shaheen, Katar adına 2 kez dünya şampiyonu oldu.

Bu 40 atlet arasında, eski adıyla Gregory Meritei Konchellah, yeni adıyla Yusuf Saad Kamel ile 10 bin metrede geçen yıl en hızlı zamanlardan birini (26:30) yapan Nicholas Kemboi de yer alıyordu.

Pekin-2008’de 1500 metrede altın madalya kazanan, ancak daha sonra doping yaptığı anlaşılan Faslı Rashid Ramzi, 2002 yılında Bahreyn vatandaşı olduktan 3 yıl sonra 800 ve 1500 metrelerde altın madalya kazandı.

2001 Mayıs ayında, ABD’nin Seattle kentinde yarışmaya giden 6 Rumen kürekçi, ortadan kayboldu.

Sydney-2000’e katılan 4 Tunuslu sporcu da kendilerinden haber alınamayan sporcular arasına girdiler.

TÜRK SPORCULAR DA İLTİCA ETMEK İSTEMİŞTİ

Türkiye’den de 6 yakın dövüş sporcusu, Mart 2008‘de bir turnuvaya katılmak için gittikleri ABD’de, Kanada’ya yasadışı giriş yapmış, iltica girişiminde bulundukları anlaşıldıktan sonra da Buffalo kentindeki bir hapishaneye konulmuştu.

Hüseyin Gözaydın, Zeynel Abidin Ersönmez, Doğan Gül, Abuzer Alagöz, Ali Alagöz ve Ali Öztürk adlı sporcular, sorguları sırasında iltica etmek istediklerini kabul etmişlerdi.

  • Universitas terbaik Tapanuli
  • tutorial dan tips zeverix.com
  • https://insidesumatera.com/
  • https://prediksi-gopay178.com/
  • https://margasari.desa.id/
  • https://sendangkulon.desa.id/