Yeni Şampiyonlar Arıyor!..

Spor Güncel
Tekvandoda kazandığı uluslararası başarılarla yıllardır Türk milletini gururlandıran Hamide Bıkçın, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerindeki yetenekli kızları tekvandoya kazandırarak Türk sporuna hizm...
EMOJİLE

Tekvandoda kazandığı uluslararası başarılarla yıllardır Türk milletini gururlandıran Hamide Bıkçın, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerindeki yetenekli kızları tekvandoya kazandırarak Türk sporuna hizmetlerini sürdürmeyi hedefliyor.

Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü Spor Eğitim Daire Başkanlığı‘na bağlı yüksek performans biriminde çalışmaya başlayan Bıkçın, Doğu ya da Güneydoğu Anadolu bölgesinde bir pilot il belirleyerek, burada tekvando eğitim merkezi kurmayı ve bilimsel metotlarla seçilecek yetenekli kızlara bu merkezde üst düzey tekvando eğitimi verilmesini sağlamayı planladığını söyledi.

Bu bölge insanlarının fiziksel özellikleri bakımından dayanıklı ve çevik olmaları nedeniyle tekvandoya yatkın olduğunu ifade eden Hamide Bıkçın, ”Özellikle yine bu bölgedeki kız çocuklarının sosyal hayata daha fazla katılımını sağlamak açısından da projemin çok yararlı olacağını düşünüyorum. Doğu ve Güneydoğu illerimizden seçeceğimiz yetenekli kızları spora başlatma konusunda da başarılı olacağıma ve karşı çıkan aileler olursa onları ikna edebileceğime inanıyorum" dedi.

Hamide Bıkçın, ana hatlarıyla da olsa projesinden Başbakan Recep Tayyip Erdoğan‘a bahsetme olanağı bulduğunu ve Başbakan Erdoğan’ın düşüncesine çok olumlu baktığını belirterek, ”Düşündüğümüz tekvando eğitim merkezini belki Siirt’te açabiliriz. Bu konuda Başbakanımız Erdoğan’ın eşi Emine Hanım’dan da yardım istemeyi düşünüyorum” dedi.