Tuğba’nın Büyük Başarısı

Spor Güncel
Kanada’nın Vancouver kentinde devam eden Kış Olimpiyat Oyunları‘nda TSİ sabaha karşı iki Türk sporcu piste çıktı. Artistik patinaj bayanlar kısa programda, Türk motifleriyle işli kostümüyl...
EMOJİLE

Kanada’nın Vancouver kentinde devam eden Kış Olimpiyat Oyunları‘nda TSİ sabaha karşı iki Türk sporcu piste çıktı.

Artistik patinaj bayanlar kısa programda, Türk motifleriyle işli kostümüyle ”Bazaar İstanbul” adlı eser eşliğinde kayan Tuğba Karademir, sırtındaki sakatlığa karşın 30 sporcu arasında topladığı 50,74 puanla 21. sıraya yerleşti.

İlk 24 sporcu arasına girmeyi başaran Karademir, bu sonuçla TSİ 26 Şubat sabaha karşı yapılacak bayanlar serbest programda yarışmaya hak kazandı.

Bu kategoride birinciliği, 78,50 puanla Güney Koreli Kim Yuna elde ederken, Japon Mao Asada 73,78 puanla ikinci, 2 gün önce annesini kaybeden Kanadalı Joannie Rochette de 71,36 puanla üçüncü sırada yer almayı başardı.

Milli kayakçı Erdinç Türksever ise Alp disiplini büyük slalom yarışında ilk çıkışını tamamlayamayarak, sıralamaya giremedi. Bu kategoride altın madalyayı, ilk çıkışında 1:17.27 dereceyle birinci olup, ikinci çıkışında 1:20.56 ile üçüncü olan İsviçreli Carlo Janka alırken, ilkinde 1:18.07 dereceyle 11’inci, ikincisinde 1:20.15 ile birinci olan Norveçli Kjetil Jansrud da gümüş madalya elde etti.

Yarışta bronz madalyanın sahibi ise ilk çıkışta 1:17.43 ile 3’üncü, ikinci çıkışta ise 1:21.01 ile 8. olan Norveçli Aksel Lund Svindal oldu.