Şampiyonluk Artık Fener’e Uzak

Spor Güncel
Turkcell Süper Lig’in 25. haftasında Fenerbahçe, Ankara temsilcisi Gençlerbirliği’ne konuk oldu. İki takımın da hücumda etkisiz kaldığı maçta gol sesi çıkmadı ve Gençlerbirliği ile Fenerba...
EMOJİLE

Turkcell Süper Lig’in 25. haftasında Fenerbahçe, Ankara temsilcisi Gençlerbirliği’ne konuk oldu.

İki takımın da hücumda etkisiz kaldığı maçta gol sesi çıkmadı ve Gençlerbirliği ile Fenerbahçe 1’er puanla haftayı noktaladı.

Deplasmanda oynamasına rağmen karşılaşmaya daha iyi başlayan taraf Fenerbahçe oldu. Konuk ekip Vederson, Deivid ve Bilica ile yakaladığı pozisyonları gole çeviremezken, başkent ekibi de hücumda çoğalamadı ve ilk devre 0-0 tamamlandı.

İkinci yarının ilk bölümünde iki takım da kontrollü oyununu sürdürdü. Gençlerbirliği savunmasının kilidi çözmek için Semih, Özer‘i oyuna alan sarı lacivertli ekip, istediği pozisyonları yakalayamadı.

Karşılaşmanın 80. dakikasında Gökhan Ünal’ın ceza sahası içinden yaptığı kafa vuruşunda top direğe çarparal auta çıktı.

Kalan bölümde iki takım da skoru değiştiremezken, maç da golsüz eşitlikle sona erdi.

Bu sonuçla Fenerbahçe puanını 49’ye yükseltirken, Gençlerbirliği de 32 puana çıktı.

NOTLAR
Böyle Fenerbahçe son 6 lig maçında 12 puan kaybetti. Son 6 lig maçında sadece 1 kez galip gelebilen sarı-lacivertli ekip, 3 beraberlik ve 2 yenilgi elde etti. Fenerbahçe’nin son 9 resmi maçta 1 galibiyet, 4 beraberlik ve 4 yenilgi alması kötü bir dönemden geçtiğinin göstergesi.

Fenerbahçe bu sezon ligde 2. kez gol atamadı. Sarı-lacivertli ekip ligin ilk yarısında Beşiktaş’a karşı 3-0 yenildiği maçtan sonra Gençlerbirliği deplasmanında gol bulamadı.

Gençlerbirliği son 10 lig maçında sadece hükmen bir galibiyet alabildi. Son 6 lig maçında 2 beraberlik ve 4 yenilgi ile sadece 2 puan toplayabildi.

GENÇLERBİRLİĞİ: 0 – FENERBAHÇE: 0
Stat: 19 Mayıs
Hakemler: M.Kamil Abitoğlu, Selçuk Kaya, Serkan Akarca
Gençlerbirliği: Serdar, Orhan, İlhan, Mahmut, Aykut, Cem Can (Dk. 82 Kerem), Tozo, Vranjes, Sandro, Harbuzi (Dk. 85 Serkan), Mustafa (Dk. 82 Kahe)
Fenerbahçe: Volkan Demirel, Gökhan Gönül, Lugano, Bilica, Baroni (Dk. 65 Deniz ), Andre Santos, Deivid (Dk. 57 Semih ), Mehmet, Emre, Vederson (Dk. 80 Özer ), Gökhan Ünal
Sarı kartlar: Dk. 37 Aykut, Dk. 45 Orhan, Dk. 64 Harbuzi (Gençlerbirliği), Dk. 75 Emre (Fenerbahçe)