WRC’de Bugün 8 Ayrı Etap Var!..

Spor Güncel
Dünya Ralli Şampiyonası (WRC) 6. Türkiye Rallisi’nin 9. etabı olan Kadıköy Özel Seyirci Etabı’nda Sebastien Loeb, izleyicilere adeta şov yaptı. Kadıköy İspark alanında özel hazırlanan pist...
EMOJİLE

Dünya Ralli Şampiyonası (WRC) 6. Türkiye Rallisi’nin 9. etabı olan Kadıköy Özel Seyirci Etabı’nda Sebastien Loeb, izleyicilere adeta şov yaptı.

Kadıköy İspark alanında özel hazırlanan pistte gerçekleştirilen ve binlerce izleyicinin coşkuyla izlediği özel seyirci etabında ekipler, aynı anda iki araç olarak start alıp hem zamanla hem de birbirleriyle mücadele ederlerken, Citroen Total ekibinin şampiyon pilotu Sebastien Loeb, elde ettiği 1.55.9’luk zamanla bu bölümün en hızlısı oldu.

Bu etapta Sebastien Loeb’in ardından, genel klasman lideri Sebastien Ogier 1.56.3’lük derecesiyle ikinci, Petter Solberg ise 1.56.5’lik derecesiyle 3. en iyi zamanı yaptılar.
Yarışın bu bölümünde en iyi zamanı yapan Türk ekibi ise Ford Fiesta R2‘yle mücadele eden ve 02.11.6’lık derece yapan Emre Yurdakul-Burak Erdener ikilisi oldular.

GENEL KLASMAN LİDERİ OGIER
WRC Türkiye Rallisi’nin ilk günüde ekipler 9 ayrı etapta yarışırlarken, Citroen Junior pilotu Sebastien Ogier, genel klasman lideri olarak günü tamamladı.

Bugün kat edilen 9 etabın 3’ünde en hızlı olan isim olan Ogier, Sebastien Loeb’in etaplarda ilk startı alarak süpürücü görevini üstlenmesinin de avantajını kullanarak, adını gün sonunda zirveye yazdırmayı başardı.

Rallide mücadele eden Türk pilotlar içinde günü en iyi zamanla bitiren ekip Serhat Öztemir-Ünal Tezel ikilisi oldu.

Mitsubishi Lancer EVO 9‘la mücadele eden ikili, gün sonunda 1.03.34.6’lık bir zaman yapıp, genel klasmanda 16. sırada yer aldı.

WRC Türkiye Rallisi ile birlikte koşulan ulusal seri Türkiye Şampiyonası’nda günü Serkan Yazıcı lider olarak tamamladı.

Bugün 8 ETAP GEÇİLECEK
WRC Türkiye Rallisi’nin ikinci gününde ekipler 8 ayrı etapta mücadele edecekler.
Güne Göçbeyli etabıyla başlayacak pilotlar, bu bölümle birlikte Ulupelit, Bozhane ve Riva etaplarını ikişer kez geçecekler.