Dünya Bu Şampiyonayı İzleyecek

Spor Güncel
Bayrampaşa Belediyesi’nin ana sponsorluğunda gerçekleşen Türkiye Satranç Federasyonu 2010 İstanbul Yaş Grupları İl Birinciliği, 28-31 Ekim 2010 tarihleri arasında Eyüp Feshane’ de gerçekle...
EMOJİLE

Bayrampaşa Belediyesi’nin ana sponsorluğunda gerçekleşen Türkiye Satranç Federasyonu 2010 İstanbul Yaş Grupları İl Birinciliği, 28-31 Ekim 2010 tarihleri arasında Eyüp Feshane’ de gerçekleşecek. Şampiyona’ya bin 180 sporcu katılacak.

DÜNYAYA CANLI İZLEYECEK

Turnuva, web kameraları ile Türkiye Satranç Federasyonu‘nun internet sitesinden yayınlanacak.  Turnuvada her yaş kategorisinin ilk 3 masası sanal stadyumlardan tüm dünya tarafından canlı olarak izlenebilecek.

Yarın saat 16:30’da yapılacak açılışa Bayrampaşa Belediye Başkanı Hüseyin Bürge, Kartal Belediye Başkanı Dr. Altınok Öz, 2010 İstanbul Avrupa Kültür Başkenti Ajansı Genel Sekreteri Yılmaz Kurt, Gençlik Spor İl Müdürü Tamer Taşpınar ve TSF Yönetim Kurulu üyeleri katılacak.

Konuyla ilgili konuşan Bayrampaşa Belediye Başkanı Hüseyin Bürge, “Yıllardır sadece Bayrampaşalı gençlere değil; elimizin, yüreğimizin ulaştığı her gence ve çocuğa, eğitim, spor, sosyal alanlarda katkıda bulunmayı görev edindik.” dedi. Başkan Bürge, sözlerini şöyle sürdürdü: “Satranç çocuklarımız ve gençlerimiz için çok önemli bir spor aktivitesi. Destek verilmesi gereken branşlardan biri. Bu organizasyonda Bayrampaşa Belediyesi olarak Federasyonumuza destek vermek için elimizden geleni yapmaya çalıştık. Geleceğimizin yapı taşlarını oluşturacak olan gençlerimiz ve çocuklarımızın satrançta kayda değer başarılar elde edeceklerine yürekten inanıyorum”

Şampiyonada, kız ve erkek ayrı olmak üzere 24 kategoride toplam bin 180 sporcu yarışacak. Bu kategorilerde ilk 8 dereceyi alan sporculara başarı belgesi, turnuvayı bitiren tüm sporculara ise katılım belgesi verilecek.

Şampiyonada ayrıca 8-10-12-14-16-18 yaş kız ve erkek kategorilerinde ilk 3 dereceye kupa; 7-9-11-13-15-17 kategorilerinde ise ilk 3 dereceye madalya verilecek. 2010 İstanbul Avrupa Kültür Başkenti Ajansı’nın gönüllü destek verdiği şampiyonada 46 hakem görev yapacak.