Süper Kupa Fener’in Kızlarının

Spor Güncel
Bayanlar voleybolda ilki geçen yıl düzenlenen Süper Kupa’yı Eczacıbaşı’nı yenerek kazanan geçen yılın Aroma Bayanlar Ligi şampiyonu Fenerbahçe Acıbadem, dün de muhteşem bir törenle açılışı...
EMOJİLE

Bayanlar voleybolda ilki geçen yıl düzenlenen Süper Kupa’yı Eczacıbaşı’nı yenerek kazanan geçen yılın Aroma Bayanlar Ligi şampiyonu Fenerbahçe Acıbadem, dün de muhteşem bir törenle açılışı yapılan TVF Burhan Felek Salonu’nda Teledünya Türkiye Kupası finalisti Vakıfbank GSTT‘yi 3-1 devirerek, kupayı üst üste ikinci kez müzesine götürdü.

Aynı zamanda tecrübeli voleybol hakemi Ümit Sokullu’nun yaş haddinden dolayı jübilesini yaparak, bir plaketle ödüllendirildiği mücadelede, Türkiye’de ilk kez bir voleybol maçının bu kadar büyük ilgi görmesi kayıtlara geçti. 7 bin kişi kapasiteli TVF Burhan Felek Spor Salonu’nun tamamı dolarken, her iki ekibin milli takımlardan dönen yabancı oyuncularının yorgunlukları gözlerden kaçmadı. Birinci sete Vakıfbank iyi başladı, ilk teknik molayı 8-7 önde geçti. Sarı- lacivertli takım etkili servis atarak ikinci molayı 16- 9 önde kapatmayı sağladı ve Chachkova’nın sayıları ile ilk seti 25-22 kazanarak 1-0 öne geçti. İkinci sette, ilk teknik molaya Osmokrovic’in sayılarıyla 8-6 önde giden F.Bahçe Acıbadem, sonrasında basit hatalar yaptı. Vakıfbank Poljak’ın sayılarıyla skoru 15-15’te eşitledi ve ikinci teknik molayı 16-15 önde geçtikten sonra seti 25-22 kazanarak skoru eşitledi: 1-1. Zevkli geçen ilk iki set sonrası F.Bahçe Acıbadem, önde, geride ve serviste harika bir performans sergileyen Skorowska ile rakibinin gardını düşürerek, üçüncü seti 25-12, son seti de 25-17 önde geçti ve 3-1’lik skor ile kupayı kaldırdı.

ARMANIN GURURU SARI MELEKLER
F.Bahçe’ye kupasını TVF Başkanı Erol Ünal Karabıyık verdi. Maçı izleyen takımın sponsoru Acıbadem Sağlık Grubunun Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Aydınlar, sahaya inerek oyuncuları tebrik etti, salonda "Armanın gururu sarı melekler" tezahüratları yankılandı.