Spor Salonunuzu Doğru Seçin

Spor Güncel
Spor salonunuzu doğru seçin Bir spor merkezinin kalitesini; semtine, metrekaresine, personelin güler yüzlülüğüne ve etrafın temizliğine bakarak anlamanız mümkün. Ancak kullanılan ekipmanın özellikleri...
EMOJİLE

Spor salonunuzu doğru seçin

Bir spor merkezinin kalitesini; semtine, metrekaresine, personelin güler yüzlülüğüne ve etrafın temizliğine bakarak anlamanız mümkün.

Ancak kullanılan ekipmanın özelliklerini, havalandırma çözümlerini ve hijyene verilen önemi bir bakışta anlayamayabilirsiniz. İşte bu konularda dikkat etmeniz gerekenler…

GİRER GİRMEZ BUNLARI KONTROL ETMELİSİNİZ

1-LOKASYON

Başlangıç olarak spor merkezinin yeri çok önemli. Ulaşım sorunu yaşanması, merkez ne kadar görkemli olursa olsun devamlılığınızı düşürecektir.

Mekanı öncelikle eve ya da işe yakınlık, pratik ulaşım gibi olanaklarıyla değerlendirin. Eğer araba kullanıyorsanız otopark imkanlarını da araştırmalısınız.

2-EĞİTMENLER

Eğitmenlerin ilgisi, bilgisi ve egzersize başlarkenki yönlendirmesi önemlidir.

Eğitmenleri sürekli değişen, üyeleriyle gereğinden fazla samimi olan ya da fazla mesafeli duran, yardımcı olmaktan kaçınan spor salonlarından istediğiniz verimi alamazsınız.
Eğitmen sizi sadece bilgilendirmemeli, aynı zamanda motivasyonunuzu, devamlılığınızı, gelişiminizi de kontrol etmeli. Bu nedenle üye olmadan önce spor hocalarıyla tanışmayı talep edebilirsiniz.

3-HAVALANDIRMA

Kayıt olmadan önce oraya gitmeniz, ortamdaki havalandırma sistemini anlamanız yönünden de çok yararlı olacaktır.
Bu tür ortamlar için içerdeki havayı sirküle eden değil, temiz havayı dışarıdan alan sistemler en iyileridir. Unutmayın ki yeterli oksijen alamazsanız yağ da yakamazsınız. En önemlisi sağlıksız bir hava solumuş olursunuz. Bu nedenle salondaki klima tipini öğrenip internetten araştırın.

4-AYDINLATMA

Sıra geldi aydınlatmaya… Tabii ki iki benzer salon arasında kararsız kaldıysanız tercihiniz aydınlık salonlardan yana olmalı.

Hatta mümkünse spor yaptığınız salona güneş ışığı da alıyor olmalı. Gün ışığının hem motive edici etkisi vardır hem de temiz havaya ulaşma şansınız yüksektir.

HAKLARINIZI SORUN

Salona üye olmadan önce haklarınızı araştırın. Stüdyo dersleri için ek ücret istenip istenmediğine bakın. Üyelik dondurma imkanı olması da çok önemli.
Genellikle yıllık ya da altı ay için anlaşılan kulüplerde derslere gitseniz de gitmeseniz de para ödersiniz. Ancak ciddi bir sağlık sorunu, seyahat zorunluluğu gibi durumlarda üyelik dondurma imkanı tanınmalıdır.

Dolap, soyunma odaları, duş ve tuvaletlerin yeterli olup olmadığı temizlik konusunda önemlidir. Çünkü kalabalık kulüplerde yüzlerce üyeye rağmen soyunma odaları dar, duşlar az olabiliyor. Spordan sonra uzun kuyruklara girmek istemiyorsanız bu konuya dikkat etmelisiniz.

Yüzme havuzunu kullanmayı planlıyorsanız havuzlar için temizlik ve koruma hangi yöntemlerle yapılıyor araştırın. İyonla temizleme, klorla temizlemeye göre her zaman tercih edilir ama bunu maalesef her merkez uygulamaz.
Havuzun suyunun ne kadar zamanda bir değiştirildiğini mutlaka öğrenin.

ALETLERİ ARAŞTIRIN

Spor ekipmanı nitelik ve nicelik olarak yetersiz bir kulüp diğer bütün özellikleri kusursuz olsa da temel işlevini yapmıyordur. Cihazları internetten araştırarak öğrenebilirsiniz.

Salonların en çok kullanılan spor aleti koşu bandıdır. Koşu bandının eklemlere zarar vermeyen esnek zemin bantlarının olması ve doğru değerde nabız ölçümü yapması çok önemlidir.

Bu özellikte olmayan koşu bantları bir süre sonra eklem rahatsızlıklarına neden olur. Kullanıcı sakatlanmalarını önleyebilecek özelliklere sahip olması da önemlidir.