Kadıköy’e Bahar Geldi

Spor Güncel
’12. ADAM’IN DÖNÜŞÜ Haftalardır Şükrü Saracoğlu Stadı’nda yaşanan seyirci sıkıntısı bir anda son buldu. Geçtiğimiz hafta Fenerbahçe Ülker basketbol takımınının seyirci sayısının bile...
EMOJİLE

’12. ADAM’IN DÖNÜŞÜ

Haftalardır Şükrü Saracoğlu Stadı’nda yaşanan seyirci sıkıntısı bir anda son buldu. Geçtiğimiz hafta Fenerbahçe Ülker basketbol takımınının seyirci sayısının bile gerisinde kalan Şükrü Saracoğlu Stadı, Galatasaray ve Beşiktaş maçlarının ardından bu sezon ilk kez tamamen doldu. Daha da önemlisi Cefakar Kanaryalar, Kill for You, Vamos Bien gibi yönetime küskün taraftar gruplarının tribünlere dönüşü oldu. Hem tezahürat, hem de görsel destek olarak Fenerbahçe ’12. Adamı’nı arkasına aldı.

 

KOCAMAN DESTEK GELDİ

Fenerbahçe’de uzun süre tartışma konusu olan Aykut Kocaman, taraftarlarla arasındaki buzları eritme fırsatı buldu. Devre arası Trabzon maçına ilişkin demeçleriyle tansiyonu sürekli yüksek tutan, bir süre atıştığı Şenol Güneş ile saha dışında da mücadele veren Kocaman, ilk kez ‘büyük maç’ kazandı. Maçın sonlarına doğru ‘Okul Açık’ tribününde UniFB taraftar grubunun açtığı, ‘Kocaman umutlarımızın sahibisin’ pankartı da artık herkesin ona tam destek vereceğini gösterdi.

 

KAPTAN ALEX DÜMENDE

Alex de Souza en kötü zamanda bile elinde tuttuğu dümene daha da iyi sarıldı. Trabzon maçında başarılı bir performans sergileyen Brezilyalı, oyun içerisinde arkadaşlarını sık sık uyararak şampiyonluğa inananların en başında geldiğini gösterdi. İki yıllık sözleşme istediği yönetimden, "Sezon sonu görüşelim" yanıtını alan Alex’in maç sonrası Brezilyalı takım arkadaşlarının gece kulübündeki eğlencesine eşiyle katılması zor dönemde birlik olmaya verdiği önemi gösterdi.

 

SANTOS, HOCASIYLA BARIŞTI

Devre arası Antalya’daki hazırlık kampında takım içinde başlayan dostluk ortamı Trabzon maçı sonrası zirveye ulaştı. Karşılaşmanın ardından herkes birbirini kutlarken, en ilginç görüntü teknik direktör Aykut Kocaman’la Andre Santos arasında yaşandı. SABAH Spor’a ligin ilk yarı bitimi yaptığı açıklamalarla Kocaman’ı kızdıran Santos’un soyunma odasında hocasıyla galibiyeti kutlamasını görenler, "Santos sanki öz babasını sarılıp kutlar gibiydi" benzetmesini yaptılar.

 

VE YERLİLER İHTİLAL YAPTI

Bir dönem yaşanan sıkıntılar sonrası Antalya kampında takımın yerli oyuncuları adeta ihtilal yaparak birliktelik tohumları atmışlardı. Trabzonspor maçında kaleci Volkan Demirel’le birlikte Gökhan Gönül, Mehmet Topuz, Emre Belözoğlu ve Selçuk Şahin’in yüksek formları, kendilerine fazlasıyla inanan hocaları Aykut Kocaman için vites büyüttüklerini ortaya koydu. Hocanın futbolcularıyla olan bu bütünleşmesi sarı- lacivertli taraftarları da şampiyonluğa inandırdı.

 

NİANG&DİA KENDİNE GELDİ

Yerlilerin performansının artması, Senegalliler’i de tetikledi. Haftalardır gol atamayan Niang, sakatlığına rağmen Trabzon maçında ısrarla oynamak istedi. Belki bu bir riskti ama Senegalli oyuncu attığı golle moral olarak harika bir dönüş yaptı ve fiziksel olarak iyileşme yoluna girdiğini herkese gösterdi. Sezonun ilk yarısında takım savunmasını arızaya uğratan Issiar Dia da Trabzon maçında sağ bek Serkan Balcı’yı adım adım takip ederek, takımdaki hırsa ortak oldu.

 

Sabah