Parayı Duyunca!..

Spor Güncel
Smaç Yarışması’ndan sakatlığı nedeniyle çekilme kararı alan Bornova Belediyesporlu Tyler Smith, birinciye 10 bin TL para verildiğini duyunca organizasyona katıldı ve şampiyonluk ödülünü kaptı. B...
EMOJİLE

Smaç Yarışması’ndan sakatlığı nedeniyle çekilme kararı alan Bornova Belediyesporlu Tyler Smith, birinciye 10 bin TL para verildiğini duyunca organizasyona katıldı ve şampiyonluk ödülünü kaptı.

BEKO Basketbol Ligi’nin yıldızlarını bir araya getiren Beko All Star 2011,  Ankara’da yapıldı. Ankara Spor Salonu’ndaki organizasyonun en ilginç olayı Smaç Yarışması’nda yaşandı. Yarışmada şampiyon olan Bornova Belediyespor’un ABD’li forveti Tyler Smith, sakatlığı bulunmasına rağmen bu başarıya ulaştı ve 10 bin TL’lik ödülün sahibi oldu.

Sol diz yan bağlarındaki esneme nedeniyle uzun süre oynayamayan, son iki haftada takımının önemli maçları olması sebebiyle mecburen forma giyen Smith, All Star’da hem Yabancı Yıldızlar kadrosuna çağırıldı hem de Smaç Yarışması’na dahil edildi.

Dizinden sakat

Ligde, maç başına 18 sayı, 8.6 ribaund, 4.2 asist ortalamalarıyla takımını taşıyan yıldız oyuncu, önce dizini riske etmemek için smaç yarışmasından çekilme kararı aldı. Ancak Ankara’ya geldikten sonra birinci olana 10 bin TL ödül verildiğini duyan Smith, sakatlığını unuttu, yarışmaya katılma kararı aldı. Jamis Christopher (Antalya Büyükşehir Belediyesi), İlkan Karaman (TOFAŞ) ve Altan Erol’un da (Erdemir) katıldığı yarışmada, sakatlığına rağmen birbirinden güzel smaçlar yaparak jüriden en yüksek puanı alan 2.01 boyundaki forvet, birinci oldu. Smith’e 10 bin TL’lik ödülünü, Türkiye Basketbol Federasyonu Asbaşkanı İmran Işıldar verdi.

HT