Schuster Spor Camiasını Çileden Çıkarttı

Spor Güncel
PLZEN MAÇI SONRASI Tarih 5 Ağustos 2010. Beşiktaş UEFA Avrupa Ligi 3. ön eleme turunda V.Plzen’i İnönü’de konuk ediyor. Maçı 3-0 kazanıyor. İnönü ortamını daha yeni yeni gören ve ambiansta...
EMOJİLE

PLZEN MAÇI SONRASI
Tarih 5 Ağustos 2010. Beşiktaş UEFA Avrupa Ligi 3. ön eleme turunda V.Plzen’i İnönü’de konuk ediyor. Maçı 3-0 kazanıyor. İnönü ortamını daha yeni yeni gören ve ambianstan müthiş derecede etkilenen teknik direktör Schuster karşılaşma sonunda basın toplantını yapıyor, konuyu taraftara getiriyor. 

 
Ve şu açıklamayı yapıyor:
Taraftar desteği inanılmaz. Ben futbol kariyerim boyunca bu kadar ateşli bir taraftar topluluğu görmedim. Beşiktaş taraftarı gerçekten bambaşka. Oyuncularıma ‘Bu taraftarın tezahüratlarını hak edecek şekilde oynayın’ dedim, zaten ona göre de oynadılar.

 
KİEV MAÇI SONRASI
Tarih 17 Şubat 2011. UEFA Avrupa Ligi 2. tur ilk maçında Dinamo Kiev’i konuk eden Kartal, final hayalleri kuruyor. Takım öyle bir futbol sergiliyor ki, tribünler hayal kırıklığına uğruyor. Schuster’in 56. dakikadaki Ernst-Erhan Güven değişikliği büyük tepki alıyor. Ukrayna ekibi maçı 4-1 kazanıyor, Bernd Schuster istifaya davet ediliyor. Alman teknik adam bakın maç sonu buna ne diyor? Dışarıda bağrışmalar her neyse beni ilgilendirmiyor. Bundan rahatsızlık duyan varsa stada gelmesin eve gitsin. Bir tarafta cebinden ödediği bilet parasıyla güzel futbolu ve takımı alkışlayan taraftar, diğer yanda yine kendi cebinden aldığı biletle maça gelmiş takıma sonuna kadar sabır göstermiş ancak hedeflerinden bir bir kopmuş ve son olarak da Kiev hezimeti yaşamış Kartal’ın hocasına isyan eden aynı taraftar.

‘EV SAHİBİ BİZİZ MİSAFİR SENSİN’

Schuster’in taraftarı evine gönderme davetine Beşiktaşlılar’dan yanıt geldi. Siyah-Beyazlılar, Alman hocaya "FAŞO AĞA" yakıştırması bile yaptı.

Bernd Schuster’in tepki gösteren taraftara "Eve gidin" demesi sosyal paylaşım sitelerinde geniş yankı uyandırdı. Bakın taraftarlar ne yorumlarda bulundu:

– Hocaya bakınız tipik bir diktatör. Yarın öbür gün Demirören’i de kovar bu.
– Yoksa Beşiktaş taraftarı 1960’lı yılların taraftarı mı hoca?
– Olacağı buydu. Bizim ligde 60’ların futbolu oynanıyordu da Avrupa da farklıydı. Ne oldu? Bahane kalmadı galiba.
– Dünya devi Beşiktaş’a bak. Bir dünya gol yedi.
– Beğenmeyen gelmesin… FAŞO AĞA…
– Schuster biraz fazla olmaya başladı. Mourinho özentiliği midir nedir bu?
– Schuster gider, İbo gelir!
– Schuster taraftarla olan sözleşmenin feshini istemiş.
– Orası taraftarın evi zaten sen misafirsin!
– Bu açıklamadan sonra Bernd Schuster benim için
tamamen bitmiştir. İstikrar, mistikrar; yerler istikrarı… Tigana’yı Ertuğrul’u yerken nerdeydiniz.
– Hay hay Schuster… Ruhsuz futbol takımını izleyeceğime ruhu olan kadın-erkek basketbol takımımızı izlerim.
– Schuster kibirinden hiçbir şey görmüyor. Kim hesap verecek?
– Yakında Schuster, "Demirören istediğim futbolcuları almadı" diyebilir.
– Beşiktaş’ı babanın malı mı sandın Schuster! "Fener’i yenmemiz imkansız de" tam olsun bari.

ÇARŞI’DAN SES SEDA YOK
Beşiktaş’ın ünlü taraftar grubu, her konuda refleks gösterir hatta açılış sayfasını gündeme göre şekillendirirdi. Ancak ne gariptir ki Bernd Schuster’in taraftar için kullandığı "Bağıranlar evine gitsin" açıklamalarına bir anlamda kayıtsız kalındı veya görmemezlikten gelindi. İLGİNÇ…

ATTİLA GÖKÇE: ‘SCHUSTER’E YAKIŞAN BU’
Schuster, kendine özel bir spor adamı. Futbolcu olarak dünya çapında bir yıldızdı. Ama teknik adam olarak yıldızı o kadar parlak değil. Kendine özgü ilkeleriyle çevresine, kadrosuna, futbol ailesinin öteki ortaklarına karşı saygıdan uzak tavır ve davranışları var. İçinde yer aldığı toplumun kültürüne, değerlerine tepkilerine de hiç meraklı değil. Ayrıca alıngan ve bonapart (kibirli ve tepeden bakan) bir yapısı var. Saygıyı öğrenmek için biraz geç kalmış. Ama Schuster bu, bilinen beklenen ve ona yakışan davranışları sergiliyor.
 

SİNAN ENGİN: ‘TARAFTARDAN ÖZÜR DİLEMELİ’
Bana göre tepki gösteren taraftar için ‘evine gitsin’ demesi sağlıklı düşünemeyen bir antrenörün konuşması. Takıma ne kadar katkısı olduğu zaten ortada. Beşiktaş taraftarı bu zamana kadar kendisine destek oldu. Bu desteği demek ki hak etmiyormuş. Açıkcası Sayın Schuster’in Beşiktaş taraftarına kendini nasıl affettireceğini merak ediyorum. Beşiktaş taraftarı özrü kabul eder etmez onu bilemem ama çıkıp özür dilemeli.