Karabük Başkentte Vurgun Yaptı

Spor Güncel
  Süper Lig 22. hafta karşılaşmasında Kardemir Karabükspor Başkent deplasmanında Gençlerbirliği’ni 3-2 mağlup ederek evine 3 puanla dönmeyi başardı.   Ligde son 2 maçını kazanarak...
EMOJİLE

  Süper Lig 22. hafta karşılaşmasında Kardemir Karabükspor Başkent deplasmanında Gençlerbirliği’ni 3-2 mağlup ederek evine 3 puanla dönmeyi başardı.

 
Ligde son 2 maçını kazanarak düşme potasıyla mesafeyi açan Gençlerbirliği, son 5 maçında 2 puan alabilen Karabükspor’u ağırladı. 4. haftadan beri deplasmanda maç kazanamayan Karabükspor, galibiyeti 90. dakikada yediği golle kaçıracakken, 90+3’te attığı golle kurtardı…

 
Maçta ilk golü ev sahibi ekip buldu. Ceza sahası içindeki Zec topu iyi saklayıp Joachim Mununga’ya bıraktı. Manunga da iki hamlede golü attı ancak pozisyon "elle mi attı?" tartışmasına da yol açtı.

Karabükspor bu gole cevap vermekte gecikmedi. 22. dakikada ceza alanı içinde topla buluşan Hakan Özmert, Mahmut ile girdiği ikili mücadelede yerde kalınca hakem penaltı noktasını gösterdi. Penaltı atışını kullanan İlhan, topu ağlara göndererek 1-1’lik eşitliği sağladı.

Bu skorla sona eren ilk yarınının ardından 2. 45 dakikada Karabükspor’un golü geldi. 49. dakikada topu Başkent ekibinin filelerine gönderen Muhammet Özdin, Karabükspor’u 2-1 öne geçirdi.

Kalan dakikalarda Gençlerbirliği’nin beraberlik arayışları etkisiz kaldı ve konuk ekip galibiyete oldukça yaklaştı. Ancak 90. dakikada Gençlerbirliği kalecisi Serdar’ın bile kalesini terkettiği pozisyonda karambol oluştu ve Karabüklü Deumi, rakip futbolcuların topu boş kaleye göndermesine engel olmaya çalışırken topu kendi ağlarına gönderdi. Ancak Deumi topa dokunmasa zaten hemen arkasındaki Yasin golü atacaktı.

Bu golle yıkılan Karabüksporlu futbolcular, maçın son saniyelerinde 3 puanı kurtarmayı başardılar. 90+3’de kale önünde topla buluşan İlhan topu filelere göndererek Karabükspor’u 3-2’lik galibiyete ulaştırdı!

Bundan önce Karabükspor ile evinde oynadığı 3 maçı da kazanan Gençlerbirliği ilk kez rakibine Ankara’da boyun eğerken, Karabükspor da bu sezonki 2. deplasman galibiyetini aldı. Karadeniz ekibi bu sezon ligdeki ilk deplasman galibiyetini 4. haftada Kasımpaşa’dan almış ve o günden sonra dış sahada hiç kazanamamıştı.

Bu arada doping nedeniyle aldığı ceza kaldırılan Orhan Şam da uzun bir aradan sonra ilk kez kadroda yer aldı. Orhan maçı yedek kulübesinde tamamladı.

Karabük bu galibiyetle puanını 29 yaparken, G.Birliği 24 puanda kaldı.

İnternetspor