Rota Bu Kez Gerets’e Döndü

Spor Güncel
Bernd Schuster’le yollarını ayırmak için gün sayan Beşiktaş’ta yeni teknik direktör için dört koldan arayış başladı. Yapılan yıldız transferlerine rağmen lig yarışında havlu atan, Avrupa&#...
EMOJİLE

Bernd Schuster’le yollarını ayırmak için gün sayan Beşiktaş’ta yeni teknik direktör için dört koldan arayış başladı. Yapılan yıldız transferlerine rağmen lig yarışında havlu atan, Avrupa’da tur şansını mucizelere bırakan siyahbeyazlı kulüpte, üst üste alınan mağlubiyetlerle sabrı taşan yönetim tecrübeli bir ismi takımın başına getirmek için çaba harcıyor. Dinamo Kiev ve Fenerbahçe yenilgilerinin ardından ilk olarak İspanyol çalıştırıcı Rafael Benitez ile menajerler aracılığıyla temasa geçerek nabız yoklayan Beşiktaş yönetiminde Mircea Lucescu ve Christoph Daum isimleri de gündeme gelmişti. Acele etmeyerek en doğru teknik adam ile anlaşma yapmayı planlayan yönetimin, bir dönem Galatasaray’ı çalıştıran Eric Gerets’in de kapısını çaldığı öğrenildi.

 

GERETS GELMEK İSTEMEDİ

2005-2007 sezonunda sarı-kırmızılı takımın başında görev yapan Belçikalı teknik direktör ile temas kuran yönetimin, Türkiye’ye yeniden gelmeye sıcak bakıp bakmadığını sorduğu belirtildi. Şu anda Fas Milli Takımı’nın başında olan 56 yaşındaki çalıştırıcının ise, "Fas’ta çok rahatım. Buradan ayrılmak gibi bir niyetim yok" diyerek yapılan ön teklifi geri çevirdiği ifade edildi.

 

LUCESCU ZOR, DAUM OLSUN

Bu cevap sonrası gözünü listedeki diğer isimlere çeviren siyah-beyazlılarda Daum’u isteyenlerin sayısının da fazla olduğu belirtildi. Shakhtar Donetsk ile başarılı bir sezon geçiren Lucescu’yu getirmenin çok zor olduğunu düşünen bazı yöneticilerin, "Daum şu anda boşta. Beşiktaş ve Türkiye’yi iyi tanıyor. Bizim için en uygun isim" diyerek Alman çalıştırıcı ile görüşülmesi gerektiğini söyledikleri öğrenildi.

 

Sabah