F. Bahçe’den Beşiktaş’a Ersan Çalımı

Spor Güncel
Ersan Gülüm Fenerbahçeli olabilir. Kiralık oynadığı Beşiktaş’ta, sakatlanana kadar oldukça başarılı bir performans ortaya koyan genç yıldız adayı, Aykut Kocaman’ın isteği üzerine sarı-laci...
EMOJİLE

Ersan Gülüm Fenerbahçeli olabilir. Kiralık oynadığı Beşiktaş’ta, sakatlanana kadar oldukça başarılı bir performans ortaya koyan genç yıldız adayı, Aykut Kocaman’ın isteği üzerine sarı-lacivertli kulübün transfer listesine girdi. Kartal’ın kozu ise oyuncunun kalmak istemesi.

Habertürk haberine göre; Sezon başında Adanaspor’dan kiralandığında kimse onu hesaba katmıyordu… Öyle ya, Sivok, Ferrari, Zapotocny, İbrahim Toraman gibi 4 isim varken, Ersan Gülüm de kimdi?

Ancak ‘kağıt üzerinde’ hesaba katılmayan Ersan, geriden oyun kurma becerisi ve hava toplarındaki etkinliğine çabukluğunu da ekledi, Schuster’in gözdesi oldu.

Ta ki, Trabzonspor ile oynanan kupa maçına kadar. Şanssızlık 24’lük stoperin yakasına yapıştı, sol diz ön çapraz bağlarında yırtık tespit edilen Ersan sezonu kapattı. Ancak bu sakatlık bile onun transferin gözdesi olmasını engelleyemedi. Beşiktaş’ın Adanaspor’dan kiralık olarak aldığı oyuncu için F.Bahçe devreye girdi.

FENERBAHÇE RESMEN DEVREYE GİRDİ
Adanaspor’un bu sezon Beşiktaş’a kiraladığı Ersan Gülüm, Fenerbahçe’nin gündeminde. Sarı-lacivertliler, genç stoper için Adanaspor’un kapısını resmen çaldı.

Ersan’ın bonservisini elinde bulunduran Adanaspor ile F.Bahçe arasında ilk temasın gerçekleştiği ve "Ersan’ı istiyoruz. Bizden son sözü duymadan, bonservisini kimseye vermeyin" mesajının iletildiği öğrenildi.

Kanarya’nın bu hamleyi, Everton’dan kiralık olarak gelen Yobo’nun bonservisinin alınamaması ihtimaline önlem olarak gördüğü de gelen haberler arasında. Lugano ile Ersan’ın F.Bahçe savunmasında yan yana oynaması, yabancı kontenjanı için de F.Bahçe’ye bir kişilik avantaj sağlayabilir.

FENERBAHÇE KESEYİ AÇTI
Adanaspor Kulübü’yle bu transfer için resmen temasa giren Fenerbahçeli yöneticiler, Ersan için kesenin ağzını da açtı. 23 yaşındaki savunma oyuncusu için Fenerbahçe’nin öngördüğü bonservis bedeli, 7 milyon avro.

Sarı-lacivertli takım, Ersan’ı transfer ederek, kiralık olarak getirilen Yobo’nun işgal ettiği bir yabancı kontenjanını da boşa çıkarmayı planlıyor.

Bank Asya 1. Lig’de 3 sezon önce yılın 11’ine seçilen ve Adanaspor’un averaj ile Süper Lig’in eşiğinden döndüğü 2008-2009 sezonunda gösterdiği üstün performans ile dikkatleri çeken Ersan Adem Gülüm, bu sezon başında Beşiktaş’a kiralanmıştı.

ERSAN GÜLÜM KARTAL’I İSTİYOR
Beşiktaş’taki performansıyla A milli takıma kadar yükselen Ersan Gülüm, her fırsatta Beşiktaş’ta mutlu olduğunu ve takımından ayrılmak istemediğini söylemekten çekinmiyordu.

Sezonu kapatan ve tedavisine Avustralya’da devam edilen Ersan ise, "Ben Beşiktaş’ta Ersan Gülüm oldum ve burada kalmak istiyorum. Umarım kulüpler arasında anlaşma sağlanır ve Beşiktaş’ta devam ederim" ifadelerini kullanmıştı.

TOPUZ’DAN SONRA İKİNCİ KAPIŞMA
Ersan Gülüm konusunda Beşiktaş ile Fenerbahçe’nin karşı karşıya gelmesi, eski bir hesabın da açılması anlamına geliyor. İki sezon önce Mehmet Topuz’u almak için kıyasıya yarışan iki ezeli rakip arasında son gülen F.Bahçe olmuştu. Beşiktaş bu kez hem Ersan’ın bonservisini hem de rövanşı almak istiyor.

İnternetspor