Galatasaray’daki Çöküşün 10 Nedeni

Spor Güncel
Cimbom kaybedeceği her kayıpla rekoru yenileyebilir. Bu sezon bir türlü toparlanamayan Galatasaray neden çöktü? İşte çöküşün nedenleri… İşte Galatasaray’ın hayal kırıklıkları Tarihinde bun...
EMOJİLE

Cimbom kaybedeceği her kayıpla rekoru yenileyebilir. Bu sezon bir türlü toparlanamayan Galatasaray neden çöktü? İşte çöküşün nedenleri…

İşte Galatasaray’ın hayal kırıklıkları

Tarihinde bundan önceki sezonlarda hiç 12 kez yenilmeyen Galatasaray, 2010/11 sezonunda bu alanda bir rekor kırdı. Avrupa’dan elenen, ligde 11. sırada bulunan, yönetiminde sular durulmayan sarı-kırmızılı camiada, başarısızlığın sebeplerini sizler için sıraladık. (FOTO HABER)

1- KAPTAN GEMİSİNİ TERKEDERSE…

Arda Turan: Galatasaray’ın genç kaptanı bu sezon takımına neredeyse hiç katkıda bulunamadı. Sezon başında sakatlandıktan sonra tam formaya kavuştu derken kasığından operasyon geçiren Arda’nın Fenerbahçe derbisinde ilk 11’de olması bekleniyor. Genç yıldız bu sezonun hayal kırıklıklarından biri oldu.

2-BİR ZAMANLAR AVRUPA’DA TARİH YAZIYORDU

Avrupa Ligi Play-off mücadelesinde Ukrayna’nın Karpaty Lviv takımıyla mücadele eden sarı-kırmızılılar, ilk maçta sahasında 2-2 berabere kaldı. Ukrayna’da oynanan rövanş maçında son dakikada öne geçen Galatasaray, 1 dakika sonra kalesinde golü görünce Avrupa’ya çok erken veda etti.

3- ‘SABIR’ KELİMESİNE YİNE İTİBAR EDİLMEDİ

Hollandalı teknik adam Galatasaray’a geldiğinde olay olmuştu. Gidişi hüzünlü oldu. Rijkaard, ilk sekiz hafta sonunda 4 galibiyet, 4 de mağlubiyet almıştı. Ankaragücü’ne 4-2 mağlup olunan maçtan sonra Rijkaard’ın sözleşmesi feshedildi.

4- ARTIK MAĞLUBİYET REKORLARI KIRILIYOR!

2010 sezonundan önce 10 olan mağlubiyet rekorunu geliştiren Galatasaray an itibarıyla 12’ye ulaşmış durumda. Bir zamanlar Avrupa’da tarih yazan Cimbom, artık olumsuz rekorlar peşinde. 2007/08 sezonunda sadece üç mağlubiyet alan Galatasaray, 4 sezonda dibe vurdu.

5- ADNAN SEZGİN’İN TERCİHLERİ…

Adnan Sezgin: Haldun Üstünel ile olan düelloyu kazanan Sezgin, Üstünel’in eskilerini yollayıp, kendi transferlerini takıma monte etmeye çalıştı. Fakat bu çaba yeterli olmadı. Camianın en çok eleştirilen ismi, geçtiğimiz hafta görevinden istifa etti.

 

6- ARENADAKİ ISLIK KRİZİ

Türk Telekom Arena’daki olaylı açılış çok ses getirdi. Başbakan Erdoğan’ın ıslıklandığı açılıştan sonra Adnan Polat krizi iyi yönetemedi, taraftarıyla arası açıldı. Bu gelişmelerden sonra stat ve taraftarlar hakkında yapılan açıklamalar ortamı iyice gerdi.

7- ASİST MAKİNASI DİYE ALDIK…

Misimovic Galatasaray’a büyük umutlarla transfer edilmişti. Yetenekli orta sahadan büyük beklentiler vardı fakat sadece dokuz maçta forma giyen Boşnak futbolcu, gol atamadı. Ardından Hagi ile tartışan futbolcu önce A2 takımına gönderildi, ardından sözleşmesi feshedildi.

8- CENK TOSUN GOLLERİ YAZDI, KUPA YALAN OLDU…

Türkiye Kupası’nda çeyrek finale yükselen sarı-kırmızılılar Gaziantepspor’a elendi. Antep’te oynanan ilk maçta, transferi 200 bin avro indirim yapılmaması nedeniyle iptal edilen Cenk Tosun takımının galibiyet gollerini kaydetti. Rövanş maçı 0-0 bitti, Cimbom kupadan ‘tasarruf’ yüzünden elendi.

 
9- "ADNAN POLAT BİTMİŞ HALDE"

Galatasaray Eğitim Vakfı Başkanı İnan Kıraç, başkan Polat’ın son günlerdeki durumunu “Zavallı, bitmiş bir halde. Sağlığından endişe ediyorum” sözleriyle açıkladı. “Yerinde olsam bir dakika durmam” diyen Kıraç, kongrede yönetimi ibra etmeyeceklerini söyledi. Bu sözler camiada bomba etkisi yarattı.

10- HAGİ KALACAK MI?

Yeni sezonda neler olacak? Takımın geleceğinin belirsizliği taraftarları en çok endişelendiren faktör. Hagi kalacak mı? Yönetim nasıl kararlar alacak, yeni sezon transferleri nasıl şekillenecek? Bu soruların hepsi büyük bir endişeyi de beraberinde getiriyor.

eurosport