Arena’da Fenerbahçe Klasiği

Spor Güncel
Arena’daki ilk derbide gülen Fenerbahçe oldu. Ses rekorunun kırıldığı dev maçta Galatasaray, Kazım’ın golüyle öne geçmesine rağmen son sözü Sarı-Lacivertliler söyledi. Semih ve Alex’...
EMOJİLE

Arena’daki ilk derbide gülen Fenerbahçe oldu. Ses rekorunun kırıldığı dev maçta Galatasaray, Kazım’ın golüyle öne geçmesine rağmen son sözü Sarı-Lacivertliler söyledi. Semih ve Alex’le galibiyete uzanan Kanarya, Aslan’ın evindeki yenilmezliğine de son verdi.

HABERİN FOTO GALERİSİ İÇİN TIKLAYIN!..

Türk Telekom Arena’da ilk kez oynanan Galatasaray-Fenerbahçe derbisi, iki takım açısından da çok farklı anlamlar taşıyordu. Sarı-Kırmızılılar, kazanmaları halinde kötü geçen bir sezonun üstünü örtecek, Sarı-Lacivertli ekip ise üç puan alması durumunda şampiyonluk yolunu iyice açacaktı. Ses düzeyi rekorunun kırıldığı derbiye Galatasaray, taraftarlarının da büyük desteğiyle daha iyi başlayan taraftı. Hücumda Baros’un hareketliliğine sağ kanatta da Kazım ayak uydurunca üst üste pozisyon üretti. Sarı-Kırmızılı takım, etkili oyununu 14. dakikada golle süsledi. Andre Santos’un kaptırdığı topta Baros’un şutu kaleciden döndü. Pozisyonu çok iyi takip eden Kazım, sert bir vuruşla meşin yuvarlağı filelere yolladı: 1-0. Erken gelen golün moraliyle daha iyi oynayan Sarı-Kırmızılılar, 22’de yine Kazım ve 24’te Culio ile yakaladığı pozisyonları iyi değerlendiremedi. İlk yarım saatlik bölümden sonra Fenerbahçe, oyunu kontrolü altına almasına rağmen skor değişmedi. İkinci yarıda Aykut Kocaman, Selçuk’u çıkarıp Semih Şentürk’le hücum hattını güçlendirdi. Adeta psikolojik savaş veren G.Saray ise kademeli orta saha ve savunma bloklarıyla Fenerbahçe’nin ataklarını başlamadan bitirdi. Sarı-Kırmızılılar, zaman zaman da hızlı hücumlarla gol bulmaya çalıştı. G.Saray’da yorulan Baros’un yanında bir de formsuz Kewell’ın oyuna girmesi, Sarı-Kırmızılı takımın hücum gücünü düşürdü. Karşılaşmanın son 15 dakikasında Fenerbahçe yeniden oyuna ağırlığını koydu. 75. dakikada Sarı-Lacivertli ekibin en güçlü, Galatasaray’ın ise en zayıf olduğu duran top devreye girdi. Alex’in serbest vuruşunda Semih, kafa ile oyuna denge getirdi: 1-1.

Maçın son bölümlerinde Fenerbahçe’de bu kez bu sezonun en iyi oyuncusu olan Alex sahneye çıktı. 87. dakikada Gökhan Gönül’ün ortasında kaptan Alex, attığı kafa golüyle takımının şampiyonluk yolunu açarken G.Saray’ı ise dertleriyle baş başa bıraktı: 1-2.

Derbiler Fenerbahçe’den soruluyor

G.Saray’ı 2-1 yenerek ligdeki son 10 maçını da kazanan Fenerbahçe, aynı zamanda derbi kralı oldu. Sarı-Lacivertliler, Galatasaray karşısında son 13 lig maçından 10’unu kazandı, 2’sinde berabere kalıp sadece 1’ini yitirdi. Kanarya, Beşiktaş ile ligde oynadığı son 12 maçtan 8’ini kazanıp 3’ünde berabere kalırken, sadece 1 kez kaybetti. Bu arada G.Saray, ligde Fenerbahçe’ye karşı 1.055 gündür kazanamıyor.

Volkan’a şişe atıldı

Galatasaraylı taraftarlar, maç boyunca özellikle beğenmedikleri hakem kararlarında, sahaya yabancı maddeler attı. Alex’in golüyle yenik duruma düşen Sarı-Kırmızılıların destekçileri, sahaya cam şişe atarken, kaleci Volkan Demirel’in çok yakınından geçen alkol şişesini Lugano hakeme gösterdi. Türk Telekom Arena’daki bu olumsuz gelişmeler üzerine Galatasaray’ın yeni stadının PFDK tarafından kapatılması gündeme geldi.

ARDA TURAN AĞLADI

Galatasaray’ın genç kaptanı Arda Turan’ın Fenerbahçe mağlubiyetinin ardından gözyaşlarını tutamadığı kameralara yansıdı. Maçtan sonra yaptığı açıklamada, Fenerbahçe’yi tebrik eden Arda, "İstediğimiz oyunu oynadık, kazanmak için her şeyi yaptık ama kazanamadık. Taraftardan özür diliyoruz. Önümüzdeki sene Galatasaray’a yakışan bir takım kurulur ve taraftarın gönlü alınır. Bir şeyler ters gidiyor sanırım." dedi.

DEPLASMANLARA TARAFTAR GİTMEYECEK

Galatasaray ile Fenerbahçe başkanları, Türk Telekom Arena’daki derbinin ardından taraftarı memnun etmeyecek bir konuda anlaştı. Sarı-Lacivertli futbolseverlerin stada gelirken otobüslerin camını kırmasından dolayı Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım üzüldü. Adnan Polat, deplasmana taraftar götürmeme konusunda teklif yapınca ikili, bu konuda fikir birliğine vardı.

EVİMİZE GİDİP DÜŞÜNECEĞİZ!

Fenerbahçe yenilgisini değerlendiren Galatasaray Teknik Direktörü Gheorghe Hagi, oyunun kontrolünü ellerinde tutan tarafın kendileri olduğunu, ancak maç içerisinde büyük şanssızlık yaşadıklarını söyledi. Konuşmasına "Futbol bu" sözleriyle başlayan Rumen çalıştırıcı, "İki kelimeyle futbol bu! Maalesef görüldü ki, biz baskılı ve istekli olarak sahada futbol oynadık. Futbolcularım maçın kontrolünü de ellerinde tuttu. Pozisyon vermeden bu sahada mağlup oldular. Futbolcularımın emeğine ciddi anlamda yazık oldu." dedi.

Hagi, mağlubiyetin sebeplerini şöyle sıraladı: "Birinci golde top bizdeydi. Kontratağa çıkarken bir faul çalındı. Serbest vuruşun ardından top filelere gitti. Bunlar küçük ayrıntılar, ancak görüldüğü gibi skoru bu tip küçük şeyler etkiliyor. Kazanmayı sonuna kadar biz hak ediyorduk." Rumen çalıştırıcı, bundan sonra ne olacağıyla ilgili bir soru üzerine şu cevabı verdi: "Diyecek fazla bir şey yok. Evimize gidip neden mağlup olduğumuzu düşüneceğiz ve yarın da (bugün) bunu ayrıca konuşacağız." Sahaya kaptan olarak çıkan Servet Çetin ise mikrofonlara yaklaşırken, "Buraya konuşmaya bile gelmek istemedim açıkçası." ifadesini kullandı. Rakibe 1 tane pozisyon vermediklerini savunan Servet, şöyle devam etti: "Maçın bu noktaya nasıl geldiğini düşünüyorum ama bulamıyorum. Fenerbahçeli futbolcular da aralarında beraberliğe razı şekilde konuşuyorlar, biz de bunu duyuyoruz ancak nedense olmuyor."

Kazım’dan kızdıran sevinç

Galatasaray ile Fenerbahçe arasında oynanan derbide ilginç bir an yaşandı. Sarı-Kırmızılı takımın Sarı-Lacivertlilerden devre arasında transfer ettiği Kazım, 14. dakikada attığı golden sonra konuk takımın yedek kulübesine koştu. Kazım, Aykut Kocaman ve Fenerbahçeli yedek oyuncular karşısında sevincini yaşadı. Bu olay sonrasında Fenerbahçe yedek kulübesi, dördüncü hakeme itirazlarda bulundu. Hakem Fırat Aydınus da bundan dolayı Kazım’ı sarı kart ile cezalandırdı.

Derbide dünya rekoru

Türk Telekom Arena’daki derbide, ‘Bir spor stadyumunda tezahüratla ulaşılan en yüksek ses rekoru’ için ölçüm yapıldı. Sarı-Kırmızılı taraftarlar maçtan hemen önce ve karşılaşma sırasında toplu şekilde yaptığı tezahüratlarla rekor denemesi yaptı. Ardından Galatasaray Kulübü’nün Twitter adresinden konuyla ilgili açıklama yapıldı ve rekorun kırıldığı duyuruldu. "Bir spor stadyumunda tezahüratla ulaşılan en yüksek ses rekoru artık G.Saray’ın. Tezahüratla ulaşılan en yükses ses 131,76 desibel. Bu rekor G.Saray taraftarının."

Kocaman ışığı gördü

Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman, G.Saray karşısında aldıkları galibiyetin kendilerine sonsuz mutluluk verdiğini ve ligin son 8 haftası için enerjilerini artırdığını ifade etti. İlk yarıda Galatasaray’ın kendi sahasında oynamanın psikolojik üstünlüğünü eline geçirdiğini, ancak ikinci yarıda rollerin değiştiğini ifade eden Kocaman, şöyle konuştu: "İkinci yarı roller tersine döndü. Daha fazla rakip sahada olmaya başladık. Gol çok güzel bir zamanda geldi. Eşitlik ve arkasından da ikinci gol… Buradan mağlup olmadan ayrılmayı da düşünmedik değil, milyonlarca Fenerbahçeli de televizyonları başında aynı şeyi düşünmüştür. Ancak buradan istediğimiz sonuçla ayrılmak, inanılmaz mutluluk verici. Bu galibiyet aynı zamanda son 8 hafta için de çok büyük bir enerji artırımına neden oldu. Bütün oyuncu arkadaşlarımı canı yürekten kutluyorum.”

Genç teknik adam, eski futbolcuları Kazım’ın attığı golden sonra F.Bahçe yedek kulübesi önünde yaptığı hareketi ise görmediğini belirterek, "Ben sadece Kazım’ın önümüzden geçtiğini gördüm. Daha sonra bunu bana söylediler. Yapması gerekeni yaptı, ayrıldığı takıma gol attı. Mutlu olması gerekirken insanın gelip de tacize başvurması kendi çapında bir şey. Çok fazla konuşmaya gerek yok." dedi.

Fenerbahçe Arena’dan etkilenmiş

F.Bahçe’de, kaptan Alex’in galibiyet golünün asistini yapan oyuncu Gökhan Gönül, maç sonrasında ilginç bir itirafta bulundu. Şamipyonluk için kenetlendiklerini belirten Gökhan, "Arena’yı yapanların yapanların eline sağlık. Gerçekten güzel bir stat yapmışlar. G.Saraylı futbolcular Saracoğlu’na geldiklerinde baskı yaşadıklarını söylüyorlardı, aramızda konuşuyorduk. Ama bu kez biz de bunu hissettik." dedi.

Ali Koç: Tarihî bir maç kazandık

Fenerbahçe Asbaşkanı Ali Koç, Galatasaray’ı yenerek şampiyonluk yolunda önemli bir adım attıklarını söyledi. Derbiyi iyi oynamadan kazandıklarını ifade eden Ali Koç, "Son yarım saat açıldık. Stadın atmosferi etkileyici. Futbolcularımız belki ondan etkilendi. Her şey olabilirdi. Tarihi maçı aldığımız için mutluyuz. Bu galibiyet voleyboldaki dörtlü finali kazanmamız için itici bir güç olacak." diye konuştu. Derbi zaferine resmî gönderme F.Bahçe, Arena’daki ilk zaferini ince bir mesajla kutladı. Tarihi derbi sonrası, www.fenerbahce.org’un maç skorbord resminin yer aldığı açılış sayfasında, "F.Bahçe için zaman ve mekân fark etmedi. Arena’nın tarihine geçtik." yazısı yer aldı. Takım otobüsü ile maça gelen Başkan Aziz Yıldırım, maç sonrası soyunma odasına inerek oyuncuları tek tek öptü ve 1,5 milyon dolarlık prim müjdesi verdi.

Sadece doğruları yapıyorum

Fenerbahçe’nin kaptanı Alex de Souza, golleri ve asistlerinin, çok çalışmasının ürünü olduğunu söyledi. Fenerbahçe’de mutlu olduğunu ve kendisini burada yabancı hissetmediğini vurgulayan Brezilyalı yıldız, "Ben doğru işleri yapınca, takımı da peşimden sürüklüyorum. Umarım şampiyon oluruz." dedi. Anlamlı bir galibiyet aldıklarını belirten Alex, "Türk Telekom Arena’da atmosfer mükemmeldi." ifadelerini kullandı. Sambacı, Gheorghe Hagi ile arasında yapılan kıyaslamayla ilgili şunları söyledi: "Bugün Hagi teknik direktör, ben ise oyuncuyum. Ben çocukken örnek aldığım en önemli oyuncu Zico’ydu Brezilya’da. Gördüğüm en iyi 10 numaralar içinde Hagi’yi de mutlaka sayarım." Alex, Kazım’ın hareketini de değerlendirdi: "Ben böyle davranmazdım. Ama ben Alex’im, o ise Kazım."

Zaman