Guiza Fenerbahçe’nin Elinde Kaldı!

Spor Güncel
Gelişi de, ödenen para da, hiç bir şey vermeden yan gelip yatması da büyük dert oldu Daniel Güiza’nın…İspanya’nın gol kralı patenti ile gerçekleşen transfer Fenerbahçe’ye yakla...
EMOJİLE

Gelişi de, ödenen para da, hiç bir şey vermeden yan gelip yatması da büyük dert oldu Daniel Güiza’nın…İspanya’nın gol kralı patenti ile gerçekleşen transfer Fenerbahçe’ye yaklaşık 17 milyon Euro’ya mal oldu..

Okçu yıllığı 3.5 milyon Euro’dan 4 yıllık sözleşme imzaladı. Kısacası bu dönemde iyi bir paraya Güiza elden çıkarılamazsa önümüzdeki sezon da oynadıktan sonra elini kolunu sallaya sallaya istediği yere gidecek ve kulübe tek kuruş bonservis parası ödenmeyecek. İşte bunun için de teknik direktör Aykut Kocaman’ın önümüzdeki sezon takımda düşünmediğini resmen kendisine ilettiği Güiza’yı, yönetim zararına da olsa iyi bir paraya şimdiden elden çıkarmak istiyor.

GÖKHAN’DAKİ YETENEĞİ BİLİYORDUK
Fenerbahçe’nin yeni transferlerinden Orhan Şam’dan mutlusu yok… Şampiyon takıma gelmekten dolayı gurur duyduğunu belirten Şam, “3 yıldır transfer talebi vardı, ancak yöneticilerimizle yaptığımız değerlendirmede bunun için biraz daha beklemenin doğru olacağına karar vermiştik’’ ifadesini kullandı. Barcelona’nın gündeminde olan Gökhan Gönül konusunda da Orhan Şam, “Gökhan Gönül ile 14 yaşından beri arkadaşız. Gençlerbirliği OFTAŞ’ta oynarken de onunla gurur duymuştuk, Fenerbahçe’ye giderken de gurur duyduk. Barcelona’ya giderse de büyük gurur duyarız. Fenerbahçe’de de birçok başarıya imza atacağını biliyorduk. Söyleseydik birçok insan gülerdi, ama biz biliyorduk. Gökhan’daki yeteneği biliyorduk. Barcelona ile adı anılıyor, umarım olur’’ dedi.

JAJA, TİTA VE KAHE DE LİSTEDE
Fenerbahçe’nin şampiyonluğunda önemli pay sahibi olan Alex’in başarıları Avrupa’da da yankı buluyor… Sarı-Lacivertliler’in kaptanı attığı ve attırdığı gollerle hemen hemen her yerde adını altın harflerle zirveye yazdırdı. Sambacı son olarak İngiltere’de bir internet sitesinin düzenlediği, “Avrupa’nın en golcü Brezilyalıları” listesinde en önde yer aldı. 28 golle listenin en üstünde yer alan Alex’e sadece 24 golle Macaristan’ın Fehervar takımında oynayan Andre Alves ile Portekiz’in ünlü yıldızı Hulk 23 golle yaklaşabildi. Bu başarısıyla Alex, Nilmar, Pato, Robinho gibi isimleri geride bırakmış oldu. Listede ayrıca Türkiye’de top koşturan Brezilyalılardan Trabzonsporlu Jaja 12, Antalyasporlu Tita ile Manisasporlu Kahe de 10 golle sıralamada yer aldı.

SADECE BİR KULÜP GÖRÜNÜYOR
Ancak Fenerbahçe yönetimi yapılan tüm girişimlere rağmen Güiza’yı iyi bir paraya elden çıkartamıyor… Çünkü beklenen teklifi yapan, hatta yanına bile yaklaşan yok. Zaten Okçu’nun aldığı yıllık 3.5 milyon Euro’yu duyan geri çekiliyor. Şu anada kadar gelen bilgiler ışığında Güiza için sadece bir tek kulüp teklifte bulundu. O da İspanya’nın Malaga takımı. 17 milyon Euro’luk maliyetli yıllık 3.5 milyon Euro
kazanan oyuncu için sunulan öneri ise beklentilerin çok ama çok altında. Bonservisi için 4 milyon Euro,  kendisine de yıllık 1.2 milyon Euro. Kısacası neresinden bakarsanız bakın İspanyol oyuncu mali açıdan Fenerbahçe’ye büyük tahribatlar vererek Türkiye’yi terk edecek.