Adliyede ‘Şike’ Hareketliliği

Spor Güncel
Önce Fenerbahçe Kulübü Asbaşkanı Murat Özaydınlı’nın ifadesine başvuruldu. Avukatlarının eşlik ettiği Özaydınlı, yaklaşık 2 saat özel yetkili İstanbul Cumhuriyet Savcısı Mehmet Berk’le gör...
EMOJİLE

Önce Fenerbahçe Kulübü Asbaşkanı Murat Özaydınlı’nın ifadesine başvuruldu. Avukatlarının eşlik ettiği Özaydınlı, yaklaşık 2 saat özel yetkili İstanbul Cumhuriyet Savcısı Mehmet Berk’le görüştü. Futbol yorumcusu Ercan Saatçi de dün saat 14.45 sularında Beşiktaş’taydı. Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım ve Sarı-Lacivertli kulübün asbaşkanı Şekip Mosturoğlu ile yaptığı telefon görüşmeleri sorulan Saatçi, suçlamaları reddetti.
 
Şüpheli sıfatıyla ifade verdiğini belirten Saatçi, "Telefon görüşmelerinde ismimin geçtiği konularla ilgili sorular soruldu. Ayrıca Aziz Yıldırım ve Şekip Mosturoğlu’yla yaptığım görüşmelerle ilgili sorular yöneltildi. Ben de camianın içinden biri olarak yıllardır her ikisiyle de görüştüğümü söyledim." dedi. "Aziz Yıldırım’ın talimatla haber yaptırdığı gazeteciler olduğu söyleniyor, bunların arasında sizin de isminiz geçiyor…" sorusuna Ercan Saatçi’nin cevabı şöyle oldu: "Yok öyle bir şey. Ben kesinlikle Aziz Yıldırım’ın talimatıyla haber yapmadım. Bana kimse talimat veremez." Savcıya ifade veren eski hakem ve futbol yorumcusu Erman Toroğlu ise Metris Cezaevi’nde bulunan Aziz Yıldırım’ın cümlelerinin okunduğunu, kendisinin de Yıldırım’dan şikâyetçi olduğunu bildirdi. Toroğlu, "Aziz Yıldırım dışında şikâyetçi olduğunuz isimler var mı?" sorusu üzerine şu ifadeleri kullandı: "Aziz Yıldırım’ın Digitürk’ten ayrılmam değil, ondan sonra Hürriyet Gazetesi’nden alınmamla ilgili küfürlü ve ‘Onu Hürriyet Gazetesi’nden de kovduracağım. Çok büyük bir kampanya, organize başlatacağım. Çok muazzam olacak’ şeklinde cümleleri var. Onun için Aziz Yıldırım’dan şikayetçiyim."
 

Zaman