Play-Off Sistemi Mahkeme Yolunda!

Spor Güncel
Türkiye Futbol Federasyonu yetkilileri ile Kulüp başkanlarının toplanmasının ardından Play-off sistemine geçildiği resmen açıklandı. Ancak yeni tartışmayı da beraberinde getirdi. Türkiye Futbol Federa...
EMOJİLE

Türkiye Futbol Federasyonu yetkilileri ile Kulüp başkanlarının toplanmasının ardından Play-off sistemine geçildiği resmen açıklandı. Ancak yeni tartışmayı da beraberinde getirdi.

Türkiye Futbol Federasyonu, Ligin 5 Ağustos tarihinde resmi olarak başladığını sadece maçların ertelendiği açıklamıştı. ‘Resmi olarak başlayan bir ligde kural değişikliği yapılamaz’ maddesi, yeni bir tartışmayı başlattı. Maddeye göre, 2011-2012 sezonunda play-off sistemine geçilmesi mümkün görünmüyor.

Yani resmi olarak şu anda sezon başladı. Başlayan bir sezonda herhangi bir kural değişikliği yapılamaz. Bu nedenle de 2011-2012 sezonu play-off sistemi ile oynanamaz.

Spor Hukuk Enstitüsü Başkanı ve Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi (CAS) üyesi Kısmet Erkiner, Süper Lig’de bu sezon play-off sisteminin uygulanamayacağını dün açıklamıştı.

Tümspor