Şike İddianamesi Hazır

Spor Güncel
Hazırlanan iddianamede Aziz Yıldırım sanıklar arasında yer alırken bir numaralı sanık olarak Giresunspor eski başkanı Olgun Peker gösteriliyor. Şike soruşturmasında iddianame tamamlandı. Başsavcılığa ...
EMOJİLE

Hazırlanan iddianamede Aziz Yıldırım sanıklar arasında yer alırken bir numaralı sanık olarak Giresunspor eski başkanı Olgun Peker gösteriliyor.

Şike soruşturmasında iddianame tamamlandı. Başsavcılığa sunulması beklenen iddianamede iki ayrı suç örgütünden bahsedildiği öğrenildi. Bir örgütün yöneticiliğini Olgun Peker, ikinci örgütün yöneticiliğini ise Aziz Yıldırım’ın yaptığı iddianamade yer aldı.

Şike iddianamesinin yarın Başsavcı Vekili Fikret Seçen’e gönderilmesi bekleniyor. Savcı Mehmet Berk tarafından hazırlanan iddianamede 93 şüpheli yer alıyor. Bir numaralı şüpheli olarak Olgun Peker’in gösterildiği iddianamede Türkiye Futbol Federasyonu Başkan Vekili Göksel Gümüşdağ’ın da şike suçlamasıyla zanlılar arasında yer aldığı öğrenildi. FB Başkanı Aziz Yıldırım ise iki numaralı şüpheli olarak gösterildigi belirtildi.

Yeni şike yasası yürürlülüğe girmediği için eski yasaya göre ceza istenen iddianamede iki farklı örgütten bahsedildiği ifade edildi. Bir örgütün lideri Olgun Peker olarak anlatılırken diğer örgütün yöneticisi olarak ise Aziz Yıldırım gösterildiği öğrenildi.

cihan