Bisikletçi Armstrong’dan doping itirafı

Spor Güncel
Performans artırıcı maddeler kullandığı gerekçesiyle 1999-2005 yılları arasında kazandığı yedi Fransa Bisiklet Turu madalyası geri alınan Amerikalı bisikletçi Lance Armstrong, doping yaptığını itiraf ...
EMOJİLE

Performans artırıcı maddeler kullandığı gerekçesiyle 1999-2005 yılları arasında kazandığı yedi Fransa Bisiklet Turu madalyası geri alınan Amerikalı bisikletçi Lance Armstrong, doping yaptığını itiraf etti.
Amerikan Dopingle Mücadele Kurumu tarafından ömür boyu bisiklet yarışlarından men edilen Armstrong, ABD’nin önde gelen televizyoncularından Oprah Winfrey’e verdiği mülakatta yasak maddeler kulandığını kabul etti.

41 yaşındaki sporcu, mülakatta yedi yarış öncesinde de bu ilaçları aldığını ve üzgün olduğunu söyledi.
Armstrong, "Bu durumu, defalarca tekrar ettiğim büyük bir yalan olarak görüyorum. Bunlar benim kararımdı, benim hatalarımdı ve burada üzgün olduğumu söylemek için bulunuyorum" dedi.
"Ne pahasına olursa olsun kazanmalıyım"

Lance Armstrong, bununla birlikte bunun "sporun en büyük doping programı" olduğu iddiasını reddetti ve "Zekice, ölçülü ve fazla risk içermeyen bir şey yaptığını" söyledi.
Armstrong yıllardır doping yaptığı iddialarını reddediyordu.

Ünlü bisikletçi mülakat sırasında dopingi yarışı kazanmak için gerekli olarak gördüğünü, o zamanlar buna aldatma olarak bakmadığını ve yakalanacağından korkmadığını söyledi.
Lance Armstrong, 1990’ların ortasındaki kanser mücadelesinin kendisini ne pahasına olursa olsun kazanma psikolojisine soktuğunu belirtti ve bisiklet yarışlarında doping soruşturmalarında yetkililerle işbirliği yapacağını kaydetti.

Ntvmsnbc.com