Tekvandoda iki kardeşten iki madalya

Spor Güncel
17. Akdeniz Oyunları’nda artı 80 kiloda altın madalya kazanan milli tekvandocu Ali Sarı ile 80 kiloda bronz madalya alan  kardeşi Yunus Sarı, aynı turnuvada yarıştıkları ve madalya elde ett...
EMOJİLE

17. Akdeniz Oyunları’nda artı 80 kiloda altın madalya kazanan milli tekvandocu Ali Sarı ile 80 kiloda bronz madalya alan  kardeşi Yunus Sarı, aynı turnuvada yarıştıkları ve madalya elde ettikleri için mutlu olduklarını söyledi.

AA muhabirine açıklamalarda bulunan milli tekvandocular Ali ve Yunus Sarı kardeşler, 17. Akdeniz Oyunları’nda gösterdikleri performans hakkında değerlendirmede bulundu.

Tekvandoda ilk gün finallerinde artı 80 kiloda şampiyon olarak altın madalya kazanan Ali Sarı, kardeşi Yunus ile aynı turnuvada yarıştığı için gurur duyduğunu belirterek, şunları kaydetti:

“Madalya kazandığım için çok mutluyum. Artı 80 kiloda mücadele ettim ve yaptığım dört maçı da kazandım. Bu oyunların bizim için en önemli özelliği, iki kardeş beraber mücadele etmemiz. Kendisi de oyunları üçüncü olarak tamamladı. Şanssızlık sonucunda yarı final maçını son saniyede kaybetti ve bronz madalya aldı. Bu da bizim için gurur verici. Kardeşim Yunus’la aynı amaç için ve aynı turnuvada yarışmamız beni çok mutlu etti.”

Ali Sarı, altın madalya kazandığı için duyduğu mutluluğu dile getirerek, “Akdeniz Oyunları’nın Mersin’de yapılıyor olması gurur verici. Bir de kendi seyircimin önünde şampiyon olmam bu gururu daha da artırdı” diye konuştu.

Yunus Sarı: “Çok şanssız bir şekilde kaybettim”

80 kilo yarı finalinde Faslı sporcu Issam Chernoubi’ye son saniyede kaybederek, bronz madalyada kalan Yunus Sarı ise karışık duygular yaşadığını söyledi.

Oyunları bronz madalya ile tamamladığı için mutlu olduğunu aktaran Yunus Sarı, “Karışık duygular yaşıyorum. Bir yandan yarı finalin son saniyesinde kaybettiğim için üzüntülüyüm, öte yandan böyle büyük bir organizasyonda bronz madalya aldığım için çok mutluyum. Bazen de tekvando şansı dediğimiz olay gerçekleşti ve son saniyede yenildim. Çok şanssız bir şekilde kaybettim” ifadelerini kullandı.

Tekvando Milli Takımı olarak, Akdeniz Oyunları’na büyük bir umutla başladıklarını anlatan Yunus Sarı, “Hedefimiz, 8’de 8 altın madalya kazanmaktı. Bunu da başarabilirdik ama maçlarımız şanssız şekilde geçti. Arkadaşlarımın hepsine güveniyorum. İnşallah çok iyi işler yapacaklar” diye konuştu.

Üç kardeşin hedefi, Dünya Şampiyonası

Yunus Sarı, kendileri gibi tekvandocu olan küçük kardeşleri Talha Sarı’nın da yetiştiğini ve üçünün de gelecek ay Meksika’da yapılacak Dünya Şampiyonası’nda mücadele edeceğini vurgulayarak, “Önümüzde Meksika’da yapılacak Dünya Şampiyonası var. Orada iki değil, üç kardeş olarak yarışacağız. Oradan üçümüz de madalya ile dönmek istiyoruz” diye görüşlerini aktardı.

Talha’nın 21 Yaş Altı Avrupa Şampiyonası’nı altın madalya ile kapattığını hatırlatan Yunus Sarı, şunları kaydetti:

“Talha, büyüklerde Türkiye şampiyonu olarak Meksika’da dövüşmeye hak kazandı. O da arkadan iyi geliyor. Hedefimiz, 2016 ve 2020 Olimpiyatları. Küçüklüğümüzden beri hep beraber çalışıyoruz. Olimpiyatlarda şampiyonluğu hedefliyoruz.”

Ailelerinin kendilerini spor yapmaları konusunda her zaman desteklediğini dile getiren Ali Sarı ise “Ailemin desteğiyle benim ardımdan Yunus, sonra da Talha tekvando yapmaya başladı. En büyük avantajımız, partner sıkıntısı yaşamamamız. Sıkletlerimiz birbirine yakın olduğu için beraber antrenman yapıyoruz. Birbirimizden çok iyi faydalanıyoruz” diyerek sözlerini tamamladı.

 

AA